Vreme čitanja: oko 1 min.

Niško groblje dobija Aleju zaslužnih građana: Počeli radovi na izgradnji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleja zaslužnih građana imaće 108 mesta za sahranjivanje i nalaziće se neposredno iznad crkve na Novom groblju

  • 1
Niško Novo groblje Aleja zaslužnih građana Foto: D. K.

Građani Niša koji su svojim radom zadužili Grad Niš, od kraja ove ili eventualno početka naredne godine biće sahranjivani u Aleji zaslužnih građana na niškom Novom groblju.

Direktorka JKP „Gorica“ Ivana Stanić rekla je danas da su započeli prvi radovi na izgradnji Aleje zaslužnih građana, a da će od vremenskih prilika zavisiti datum završetka.

Prema njenim rečima, Aleja zaslužnih građana imaće 108 mesta za sahranjivanje i nalaziće se neposredno iznad crkve na Novom groblju.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kazala je na današnjoj sednici Gradskog veća da če predloge za sahranjivanje u Aleji zaslužnih građana davati porodica, udruženja građana i grad, a odluku će donositi posebna komisija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stari Nišlija

    17. oktobar 2023 | 13:06

    A gde mi Nišlije danas da nađemo zaslužne građane? Imam dosta godina, dosta pamtim i nekad davno je bilo takvih, ali danas nema ni jednog koji to zaslužuje. Biće zanimljivo (a i smešno) videti ko će biti prvi stanovnik tog eksluzivnog naselja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA