≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dvoje dece pobeglo iz vrtića u Smederevu: Oglasila se direktorka za Telegraf.rs

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema navodima uprave vrtića "deca su iskoristila trenutak kada je najveća frekvencija u toku otpusta i neopaženo napustila dvorište objekta"

  • 25
Vrtic Hajdi Smederevo Foto: Shutterstock, Printskrin: Google maps

Dvoje dece, od kojih jedno jaslenog uzrasta, tokom prethodnih nedelja nestalo je iz vrtića u Smederevu.

Oni su, kako saznajemo, napustili dvorište predškolske ustanove "Naša radost" bez pratnje starije osobe, potvrdila je direktorka vrtića za Telegraf.rs.

Prema navodima uprave vrtića deca su iskoristila trenutak kada je najveća frekvencija u toku otpusta i neopaženo napustila dvorište objekta. Deca su kasnije pronađena i dobro su.

- Istinita je tvrdnja da je dvoje dece neopaženo napustilo objekte u prethodnom periodu. Iako se svi objekti zaključavaju i imaju "kontrolu pristupa" na ulaznim vratima deca su iskoristila trenutak kada je najveća frekvencija u toku otpusta i sa roditeljima koji su ulazili i izlazili na vratima, uspeli neopaženo da napuste objekat - navode iz vrtića u saopštenju za Telegraf.rs.

Kako ističu, nadležni organi su obavešteni o ovim slučajevima i preduzete su sve mere u cilju pojačane bezbednosti dece.

- U navedenim slučajevima postupljeno je u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Predškolska ustanova "Naša radost" Smederevo, je o navedenim događajima obavestila nadležne organe i preduzela je hitne i neophodne mere u cilju pojačane bezbednosti dece u svim objektima - naveli su iz vrtića.

(Teegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Госпођо

    17. oktobar 2023 | 15:23

    дужност вам је да чувате децу и пазите на њих док их не предате родитељу. Не постоји никакво оправдање. Ма немојте, деца јасленог узраста су испланирала бекство?

  • Kaja

    17. oktobar 2023 | 17:02

    Ni za koje pare ne bih bila vaspitacica... Ja bih njima beneficije uvela. A vama sto sudite bih dala toliko dece samo na pola sata.

  • Stojko

    17. oktobar 2023 | 15:23

    Maloletni delinkventi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA