Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi su iznenađeni kada za volanom vide nju: Gorica je jedina žena koja vozi gradski autobus u Prijepolju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gorica na najbolji način na svom ličnom primeru pokazuje da je svaka podela na muške i ženske poslove u 21. veku apsolutno prevaziđena i da žene takođe, ukoliko žele - mogu sve

  • 0

Samo u jednom autobusu u Prijepolju putnici ne mogu da viknu ono čuveno "majstore zadnja" zato što za volanom nije muškarac, već prva, i za sada jedina dama, koja je vozač gradskog prevoza u ovoj opštini. Gorica Đokić već godinama unazad zaljubljena je u teretna vozila. Upravljajući šleperom krstarila je Srbijom, a sada se odlučila za prevoz putnika.

- Pošto u Prijepolju nikada ranije žena nije vozila autobus, na početku je bilo malo iznenađenih pogleda. Ali, putnici su me vrlo brzo i odlično prihvatili, tako da imam samo pozitivne utiske. Na liniji, na kojoj sada radim dnevno se pređe oko 150 kilometara, uvek sam sa narodom. Malo popričamo, malo se šalimo i prođe radni dan - kaže za RINU Gorica.

Ona dodaje da do sada nije doživela nikakvu neprijatnost i da su putnici jako ljubazni, ali i spremni da joj pomognu ukoliko se za tim ukaže potreba.

- Ako dođe do nekog problema na vozilu, putnici odmah izlaze da pomognu ženi vozaču. Jeste teže voziti kad dođe zimska sezona, ali na sve se čovek navikne. Iskustvo je čudo - dodaje ova jedina žena vozač u Prijepolju.

Gorica na najbolji način na svom ličnom primeru pokazuje da je svaka podela na muške i ženske poslove u 21. veku apsolutno prevaziđena i da žene takođe, ukoliko žele - mogu sve.

Imajući u vidu da su pojedina istraživanja pokazala da su žene pažljiviji vozači od muškaraca, nema dileme da se putnici sa Goricom za volanom autobusa osećaju sigurno.

(Telegraf.rs)

Video: Kao mala je vozila frezu a sad joj je kamion 4. dete: Ivana je inženjer i jedina žena u ovoj garaži

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA