Vreme čitanja: oko 1 min.

Fondacija "Braća Karić" pomaže sve one kojima je pomoć neophodna

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fondacija "Braća Karić" poznata po svojim humanitarnim aktivnostima nesebično od osnivanja pomaže sve one kojima je pomoć neophodna

  • 2
Fondacija Braća Karić Foto: Promo/ Arhiva Fondacije Braća Karić

Tako su i prilikom posete Pečkoj Patrijaršiji na praznik Pokrov Presvete Bogorodice osnivači Fondacije Braća Karić, Milanka Karić i Olivera Karić- Nedeljković posetile i osnovnu školu Radoš Tošić u Osojanima -opština Istok.

Različitim akcijama, kontinuirano već godinama,fondacija Braća Karić pomaže škole i decu na Kosovu i Metohiji.

Školi Radoš Tošić u opštini Istok koja leži u istoimenoj Osojanskoj dolini početkom godine obezbeđen je mini bus koji je bio neophodan za svakodnevno funkcionisanje dece. Ovom donacijom Fondacije Braća Karić omogućeno je osnovcima da iz okolnih sela i udaljenih mesta olakšano putuju do škole. Time je ne samo pojednostavljena organizacija dolaska i odlaska u školu nego je i roditeljima smanjena briga i bojazan za sigurnost dece.

Prilikom ove posete mališanima su uručeni poklon paketi sa školskim priborom i slatkišima koji su ih veoma obradovali i koji će im omogućiti bolje i lepše školske dane. Priredivši topao, iskren i srdačan prijem našoj delegaciji, direktor škole Milan Kovačević, se sa svojim učenicima zahvalio u ime svih roditelja, nastavnika kao i stanovnika ove opštine i uputio reči divljenja za gest nesebičnog davanja i dobrih namera u ovom teškom i nedaćama bremenitom trenutku.

Fondacija "Braća Karić" će i sa ostalim članicama upravnog odbora kao i sa pojedinačnim aktivnostima osnivača i u buduće planirati nove akcije, kojima će nastaviti da pomaže obrazovanje, rad i školovanje naše dece na Kosovu i Metohiji.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kolektivna amnezija

    18. oktobar 2023 | 18:35

    IzneliMilijarde evra iz zemlje ,a sada poklanjaju olovke i pribor . Eh Srbijo

  • bob.

    18. oktobar 2023 | 17:31

    Pretrgli se !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA