Vreme čitanja: oko 2 min.

Srednjoškolci sa Kosova i Metohije u poseti Novom Sadu: "Nadamo se da će nova prijateljstva trajati"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gimnazijalci će četiri dana biti gosti učenika Gimnazije "Isidora Sekulić", a sve u okviru projekta "Srcem za mladi osmeh", koji organizuje Udruženje građana Novi Sad

  • 0
Srednjoškolci sa KiM u poseti Novom Sadu Foto: Aleksandar Jovanović

Petnaestoro učenika Gimnazije "Priština" iz Lapljeg Sela, sa Kosova i Metohije, stiglo je u sredu u Novi Sad. Oni će četiri dana biti gosti učenika Gimnazije "Isidora Sekulić", a sve u okviru projekta "Srcem za mladi osmeh", koji organizuje Udruženje građana Novi Sad.

Direktorka Gimnazije “Isidora Sekulić”, Tatjana Pejović Sebić, izrazila je zadovoljstvo time što je njihova škola prvi domaćin u projektu koji je pokrenut ove godine.

- To su učenici trećeg razreda, a cilj ove posete je da oni upoznaju vršnjake iz Novog Sada, da sklope prijateljstva i upoznaju grad. Nadamo se da će nova prijateljstva trajati i da će se ova akcija nastaviti i sledeće godine – rekla je Pejović Sebić.

Novi Sad, Laplje Selo, gimnazijalci u poseti Foto: Aleksandar Jovanović

Profesor Boban Radovanović, koji predaje likovnu kulturu u Gimnaziji “Priština”, očekuje lepo druženje.

- U ovo vreme, kada su svi na društvenim mrežama i kada je skoro sve virtuelno, mislim da je živi kontakt najbolji način da se vratimo onom prirodnom i zdravom načinu komuniciranja. Definitivno je dobra ideja da se mladi iz raznih krajeva Srbije, ne samo sa Kosova i iz Vojvodine, međusobno posećuju – istakao je Radovanović.

Anđela Miljković, učenica trećeg razreda škole sa KiM veoma se raduje upoznavanju novih drugara i samog grada. Njen domaćin biće novosadska učenica Marija Janjić koja očekuje lepo iskustvo tokom naredna četiri dana.

Predsednik Udruženja građana Novi Sad, Goran Bajšanski, rekao je da projekat “Srcem za mladi osmeh” bio logičan potez nakon, jer se već deset godina uspešno realizuje projekat “Svim srcem za osmeh deteta”, u ovkiru kojeg su osnovci iz Vojvodine i Kosova razmenjivali gostoprimstva.

- Mnogi učenici tih osnovnih škola su i dalje u kontaktu. Sada smo to uradili sa srednjoškolcima i drago mi je što je Gimnazija “Isidora Sekulić” pokrovitelj novog projekta. Mlade očekuju sportske aktivnosti, zabava, obilazak znamenitosti Novog Sada, Fruške gore i Sremskih Karlovaca – kazao je Bajšanski.

On se zahvalio ljudima i kompanijama dobrog srca koji su omogućili realizaciju ovog projekta, kao i Gradu Novom Sadu koji ovek podržava inicijative Udruženja građana Novi Sad.

(Telegraf.rs)

Video: Klinci sa Kosova stigli u Humsku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA