Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog Srba stao saobraćaj usred Pariza: Svi stali i gledali u njih, a onda je usledio gromoglasan aplauz

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dok su nastupali na ulici, čak su Francuzi izlazili iz svojih automobila da oduševljeno pogledaju srpsko kolo koje se ponosno igra na ulicama Pariza

  • 6
Srbija Francuska, srpsko kolo u Parizu Foto-kolaž: Shutterstock

Članovi KUD "Izvor" čuvaju srpsku tradiciju daleko od Srbije ali i na pravi način promovišu najlepše vrednosti srpskog naroda Francuzima.

Folkloraši su zaigrali kolo u čuvenom boemskom kvartu Montmartre u XVIII arondismanu Pariza, povodom je bio događaj Fete des Vendanges (Festival žetve). Na poziv opštine osamnaestog pariskog arondismana igrači KUD "Izvor" učestvovali su u defileu pored još četrdesetak grupa iz različitih delova sveta, prenosi Dnevnik.

Ovaj čuveni festival jedan je od najoriginalnijih koji se održavaju u francuskoj prestonici i Francuzi ga obožavaju.

KUD "Izvor" je ove godine učestvovao sa igračima iz prvog sastava ali i sa veteranima. Njihov performans je video veliki broj Francuza a na kraju su naši izvoraši dobili najveći aplauz od svih ostalih grupa.

Dok su nastupali na ulici, čak su Francuzi izlazili iz svojih automobila da oduševljeno pogledaju srpsko kolo koje se ponosno igra na ulicama Pariza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lea

    19. oktobar 2023 | 17:07

    Kao bivši igrač mogu vam reći da su to predivna iskustva, a igrala sam u skoro svim metropolama. Folklor je toliko dobar za decu u svakom smislu da toga niste ni svesni. Često sam čula podsmehe nekih mladih ljudi, a onda kad krenemo na turneje svi ljubomorni. Iza tih turneja stoje sati i sati igranja, kupanja u znoju to je tačno...ali kad izadješ i kad se prolomi aplauz jeza niz ledja. Moje društvo je bilo u prvih 10 u Srbiji i obišli smo pola sveta tada kada niko nije putovao. Upisujte decu na folklor, otvoriće vam se novi svet.

  • Bravo

    19. oktobar 2023 | 16:33

    Srbadijo

  • Сања

    19. oktobar 2023 | 16:22

    Браво Српска традиција се мора неговати.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA