Vreme čitanja: oko 2 min.

"Sestra mi je donirala matericu, fali mi još 30.000 evra da budem majka": Tijana se lavovski bori za potomstvo

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tijana kaže da je osetila neverovatnu emociju kada je čula sestrin predlog

  • 9

Nakon dugogodišnji zdravstvenih problema Tijani Aničić iz Užica odstranjena je materica ali njena želja da se ostvari kao majka bila je jača od zakona prirode. Odlučila se za transplataciju materice u čemu dobila maksimalnu podršku doktora Miloša Milenkovića koji je ohrabrio rečima da je odličan kandidat za to, prenosi Infoliga.

- Ta sreća kad sam izašla... Kao da sam dobila sedmicu na lotou. Rekao nam je da treba da se nađe donor, da treba da se poklopi sa mnom, da bude A pozitivna krvna grupa, da je imala barem jedan porođaj i da ima bar do 40-50 godina - priča Tijana.

Da bi ostvarila životnu želju Tijani je potrebno 50.000 evra za transplataciju, ali prvi korak bio je naći odgovarajućeg donora, a onda se njena sestra Milica, bez razmišljana, odlučila na taj korak.

- Bio je dovoljan samo jedan telefonski poziv sa njene strane. Pričale smo nešto neobavezno, pa sam je upitala šta se dešava i kakav je proces lečenja, a ona mi je rekla da traži donora. Ja sam je odmah upitala da li je moguće da traži nekog drugog, a da to nisam ja, njena sestra. Usledio je tajac, a onda plač - priča njena sestra.

Tijana kaže da je osetila neverovatnu emociju kada je čula sestrin predlog.

- Rekla je da će se naljutiti na mene ako ne bude moj donor. Odmah sam se rasplakala, evo i sad mi se plače. Doktor ju je pregledao, rekao da je sve u redu i da može da bude moj donor - kaže Tijana jedva zadržavajući suze.

Tijanine drugarice pokrenule su niz humanitarnih akcija u Užicu i do sada je prikupljeno 20.000 evra. Neophodno je još 30.000 kako bi Tijana dobila novu matericu i šansu da postane majka.

- Bog mi je oduzeo nešto, ali mi je raskrčio put u nečemu drugom da uspem i da se ostvarim kao majka, što mi je najbitijie od svega - navodi ona.

Transplatacija će se obaviti u Crnoj Gori, 8. Marta, na Dan žena. Svi su uz Tijanu, a za sada jedina javna ličnost koja je na svom instragram nalogu podržala lavovsku Tijaninu borbu za potomostvo je Svetlana Ceca Raznatović.

Račun na koji možete uplatiti donaciju je:

200-131732783-43 (Poštanska štedionica)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeus

    20. oktobar 2023 | 12:17

    Izvini Tijana, postoji puno bolesne dece kojima je novac za lečenje potrebniji. Svako dobro

  • Sanela

    20. oktobar 2023 | 13:05

    Ima nas koje ne mozemo da rodimo, ja sam to prihvatila i tebi predlazem

  • Dejan.

    20. oktobar 2023 | 15:54

    Prestanite da molite za novac. Toliko bolesne dece, toliko tuznih sudbina, a ova devojka se igra sa prirodom. Ako eksperimebtises nek te drzava finasnsira a donacije su mnogo potrebnije deci sa ozbiljnim zdravstvenim problemima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA