≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grujičić u poseti Republici Srpskoj: Otvorila nove objekte najmodernijeg banjskog lečilišta u Кozarskoj Dubici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka zdravlja Srbije posetila je Zdravstveno-turistički centar Mlječanica u Кozarskoj Dubici

  • 4
Danica Grujičić, Kozarska Dubica, Republika Srpska Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarka zdravlja Danica Grujičić u poseti je Republici Srpskoj, gde je otvorila nove objekte Banje Mlječanica u Kozarskoj Dubici

- Kada sam videla dijagnostički centar potpuno opremljen najsavremenijom opremom, objekat poluintenzivne nege, hidroblok sa hiperbaričnim komorama, shvatila sam da se radi o najmodernijem banjskom lečilištu koje može da ispuni uslove lečenja i oporavka i najzahtevnijih pacijenata - izjavila je danas ministarka zdravlja Republike Srbije Danica Grujičić prilikom posete Zdravstveno-turističkom centru Mlječanica u Кozarskoj Dubici.

Ministarka Grujičić danas je sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i direktorom Darkom Banjcem otvorila nove objekte hidrobloka, hiperbaričnog centra i bungalove Banje Mlječanica.

- Čula sam da se o lekovitosti potkozarskih voda znalo i pre nekoliko vekova, pa i dalje u prošlost. Zato mi je drago da je to viševekovno iskustvo, upornošću i razumevanjem predsednika gospodina Dodika i njegovih saradnika, kao i naporima zaposlenih u Specijalnoj bolnici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, iskorišćeno da ova Banja dobije izgled kakav danas ima – sadržaje najmodernije banjske ustanove za oporovak i lečenje različitih bolesti -  istakla je ministarka Grujičić.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su najviši zvaničnici Republike Srpske, ministri, poslanici u Narodnoj skupštini, predstavnici Srpske u institucijama BiH, rukovodioci republičkih institucija, načelnici i gradonačelnici brojnih lokalnih zajednica u Srpskoj i drugi zvaničnici iz Republike Srpske i regiona.

U toj zdravstvenoj ustanovi prošle godine otvoren je novi dijagnostički centar i objekat poluintenzivne nege, a u planu je i izgradnja turističko-rekreativnog centra u okviru projekta izgradnje najmodernijeg zdravstveno-turističkog kompleksa u BiH.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovan

    21. oktobar 2023 | 17:56

    Jedan narod! Bravo

  • A

    21. oktobar 2023 | 18:27

    Zašto ne ulažete u banje po Srbiji,mi poreski obveznici plaćamo to što vi šenlučite po BiH,a većina je protiv toga.

  • Stevica Kurcubic

    21. oktobar 2023 | 18:01

    Tako je bre samo nek se radi i gradi za boljitak Zivota Gradjana Srbije i Republike Srpske .Srbija treba da pomaze i malo vise da ulaze i Postuje Nas Narod u Republici Srpskoj . Dosla zadnja neka vremena, opasnost vreba sa sviju strana ,treba da se drzimo svi zajedno .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA