≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preminuo Milan Stevančević

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nedostajaće nam njegova spremnost za originalnim tumačenjem aktuelnih geofizičkih procesa i klimatskih promena, poručuju u Udruženju "Milutin Milanković"

  • 1
inženjer Milan Stevančević Printskrin: RTS

Milan Stevančević, istaknuti naučnik, diplomirani inženjer elektronike i telekomunikacija, koga smo u medijima često slušali kao klimatologa, preminuo je u 86. godini.

Sahranjen je danas na Centralnom groblju u Beogradu.

- Od osnivanja Udruženja, pružao je podršku radu Udruženja učestvujući na stručnim i naučnim skupovima, pružajući značajan doprinos uspehu i

drugih akcija Udruženja. Nedostajaće nam njegova spremnost za originalnim tumačenjem aktuelnih geofizičkih procesa i klimatskih promena i drugih složenih fizičkih procesa koji su predstavljali inspiraciju i zanimanje za stavove profesora Stevančevića. Hvala profesoru Milanu T. Stevančeviću za doprinos radu Udruženja Milutin Milanković - poručili su u ovom udruženju.

Stevančević je bio poznat po svojim stavovima o klimatologiji, a njegova predviđanja i savete često smo slušali u medijima. Podaci o bilo kakvom formalnom obrazovanju iz oblasti klimatologije, pak, ne postoje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др Пешић

    21. oktobar 2023 | 22:51

    Нека је лака земља овој људској величини...хвала на обнови популаризације српског календара и оригиналном тумачењу климе на планети.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA