Vreme čitanja: oko 1 min.

Usvojena odluka o proglašenju datuma od značaja za romsku nacionalnu manjinu u Srbiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za članove Nacionalnog saveta romske nacionalne manjive održana je obuka pod nazivom "Borba protiv diskriminacije i promocija različitosti u Srbiji"

  • 0
Diskriminacija Roma, obuka Foto: Aleksandar Nedeljković

U okviru Zajedničkog programa Evropske unije i Saveta Evrope “Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku – faza III”, Savet Evrope je 16. oktobra organizovao obuku za članove Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, pod nazivom “Borba protiv diskriminacije i promocija različitosti u Srbiji”.

Zoran Pašalić, Zaštitnik građana je na početku obuke pozdravio skup i ukratko predstavio svoj rad i govorio o dosadašnjoj saradnju sa Nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

Predavanje o pravima nacionalnim manjinama u Republici Srbiji, održala je prof. Dragana Vujkov-Radulović, samostalna savetnica za prava pripadnika nacionalnih manjina. Kratka predavanja o pravima vulnerabilnih grupa održali su Svetlana Rakić, lokalna koordinatorka u Savetu Evrope i Dalibor Nakić, predsednik Nacionalnog saveta Roma.

Nakon obuke održana je 5. redovna Skupština Nacionalnog saveta na kojoj su usvojene odluke Izvršnog odbora između četvrte i pete sednice Skupštine Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine.

Usvojena odluka o proglašenju datuma koji su od značaja za romsku nacionalnu manjinu u Republici Srbiji i usvojen je predlog teksta Javnog konkursa za dodelu nagrada učenicima srednjih škola i studentima romske nacionalnosti koji će biti objavljen u drugoj polovini oktobra.

Baneri Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Foto: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija

(Telegraf.rs / A. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA