≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umrla žena koja je povređena u požaru u Leskovcu: Pre nekoliko godina u vatri joj stradala i ćerka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pre više godina preživela je požar u centru grada, ali joj tada stradala najmlađu ćerka

  • 0
Pre više godina takodje veliki požar, u skromnoj kućici bez struje i vode, u centru grada joj je izgoreo celo pokućanstvoo i usmrtio najmladju ćerku Foto: Toma Stevanović

Žena koja je povređena u požaru u porodičnoj kući u leskovačkom radničkom nbaselju "Zele Veljković" koji se dogodio u kasnim večernjim satima 17. oktobra, umrla je dva dana kasnije. Reč je o teško povređenoj Slavici S. (66), saznaje Telegraf.rs.

Ona je tokom iste večeri hitno prebačena u Klinički centar u Nišu na dalje lečenje, sa opekotinama drugog i trećeg stepena opasnih po život po gotovo celom telu, potvrđeno nam je tada u bolničkom centru. Umrla je dva dana kasnije od posledica zadobijenih u požaru. Žena je imala povrede vrata, glave, grudnog koša, kukova…

Ona je kuću u kojoj je izbio požar koristila kao podstanar, besplatno, koju joj je ustupio vasnik. Živela je u dosta teškim životnim uslovima često bez hrane i grejanja.

Navodno je do požara došlo kada je ona pokušala da se ogreje paljenjem vatre u priručnom ložištu u kući i došlo je do kobnog paljenja ponjave.

Ova bivša tekstilna radnica u toj kući je živela sa sinom Daliborom, koji u vreme požara navodno nije bio kod kuće i koji je takođe kao i ona, korisnik socijalnih usluga.

Inače, pre više godina, nesrećna žena preživela je požar u skromnoj kući bez struje i vode, u centru grada, kada joj je izgorelo celo pokućanstvo i usmrtio najmladju ćerku.

Ona se uglavnom finasirala sakupljanjem sekundarnih sirovina.

U leskovačkom Centru za socijalniu rad leskovačkim novinarima su rekli da je ovoj starici više puta nuđeno stambeno i socijalno zbrinjavanje u jednoj hraniteljskoj porodici gde je zbrinut jedan od njenih sinova, ali je onato to odlučno odbila.

Slavica je sahranjena na leskovačkom groblju.

(Telegraf.rs/Toma Stevanović)

Video: Gori rastinje pored auto-puta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA