≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pacov u fontani, napušteni automobili: Ove neverovatne stvari Nišlije su prijavile preko nove aplikacije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za pojedine komunalne probleme, odgovorni su i nesavesni građani

  • 1
Smeće Foto: Mateja Beljan

Pacov u fontani, oštećena ljuljaška, udarne rupe, nezavršeni radovi javnih preduzeća, napušteni automobili, curenje vode i divlje deponije - prijavljivale su Nišlije prethodnih dana preko aplikacije "Prijavi problem".

Gotovo tradicionalno, smeće i divlje deponije problem su na koji se Južnim vestima žale čitaoci. Ovog puta prijavljuju veliku količinu smeća u Štrosmajerovoj ulici kod OTC-a.

Žitelji godinama nisu videli radnike Mediane, iako se ulica nalazi na samo 500 metara od upravne zgrade Mediane i na samo 5 minuta od centra grada. Više puta sam prijavljivao probleme sa rastinjem i đubretom u ulici, ali nisam naišao na razumevanje nadležnih - kaže čitalac.

Kada će nadležni početi nedeljno da održavaju površine između Maksima Gorkog i Bulevara Nemanjića, takođe pitaju građani zbog smeća, a ukazuju i na prepune kontejnere u Ulici Ktitor u Duvaništu. Problemi sa smećem prijavljeni su i u Ulici 21. maj.

Iza zgrada u ulici 21. maj u Nišu, prolaz do kontejnera je već nekoliko puta zatrpavan otpadom tipa ormari, stolice, dušeci itd. Iako je par puta otpad uklonjen, problem se iznova javlja. Prolaz do kontejnera je potpuno blokiran, tako da su ljudi počeli svoje smeće da ostavljaju u prolazu - navodi Nišlija.

Na Vizantijskom bulevaru, javljaju čitaoci, između brojeva 120 i 122 nedeljama curi voda na parkingu. Tvrde da su prijavljivali problem Vodovodu i pitaju ko će da plati trošak.

Prvo pitanje je ko će platiti toliku vodu koja otiče, imajući u vidu takav problem sa susednom zgradom, kojoj je došao racčun od preko 500.000 dinara da stanari plate - žali se stanar.

Građani se i dalje žale i na to da JKP Naissus za sobom ne asfaltira rupe. Kako su ranije naveli iz tog preduzeća, to je u nadležnosti Direkcije za izgradnju.

Učitelj Tasina posle završetka radova ostala je nezavršena i tako stoji već mesec dana. Kolovoz i trotoari su puni rupa i peska, jedva prelaze automobili, dižu prašinu, a da ne pričam ako treba da prođe majka sa kolicima ili neko u invalidskim kolicima. Centar grada, nema smisla - poručuje čitalac.

Smetaju im i napušteni automobili na parkingu zgrade u Uroša Predića, oštećeno sedište ljuljaške na Obilićevom vencu, slivnici bez rešetki u Koste Stamenkovića, pacov u fontani na Bulevaru Nemanjića u parku, nezavršeni Bulevar Gorana Ostojića, rupe i šiblje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    25. oktobar 2023 | 08:17

    Hahaha pa ovi sto su pravili aplikaciju nisu mislili da ćete stvarno da prijavljujete probleme jer oni za to nemaju resenja,oni su samo hteli da uzmu pare iz budzeta grada za aplikaciju u nadi da se niko nikada i neće javiti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA