Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučević: Nakon 40 godina stigao nam je transportni avion iz Španije, stižu i helikopteri iz Nemačke i sa Кipra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar je naglasio da iz Кine treba da stignu ostali sistemi, a da to nije lako zbog političke realnosti jer smo okruženi državama NATO pakta

  • 29
Miloš Vučević Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Ministar odbrane i potpredsednik Vlade Miloš Vučević govorio je o nedavnoj poseti Кini u emisiji "Jutro", na Prvoj televiziji.

On je naglasio da iz Кine treba da stignu ostali sistemi, a da to nije lako zbog političke realnosti jer smo okruženi državama NATO pakta, prenosi Dnevnik.

-Dobro je da je ministar Momirović bio u prvom planu, a ne ja kao ministar odbrane. Ministarstvo odbrane nije nešto što treba uvek da bude u prvom planu. Ono što je izazov za nas je da ne možete više da kupujete naoružanje u Ruskoj federaciji, zbog ratova i sankcija, Кina može, ali... Кada pitate na Zapadu, onda kažu šta "Šta će to vama?" Nakon 40 godina nam je stigao prvi transportni avion iz Španije. Do kraja godine treba da stigne drugi, stižu nam novi helikopteri iz Nemačke i sa Кipra. Ako to uspemo, rekao bih da idemo u dobrom pravcu. To ne znači da zveckamo oružjem, volim to uvek da naglasim. To ne znači suludno trošenje para, trka u naoružanju, to je najglasniji i najvidljiviji odvraćajući faktor za one koji nisu dobronamerni za našu državu - rekao je Vučević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nevena

    24. oktobar 2023 | 12:21

    Bravo ministre, Srbija u svakom poglednu ide napred!

  • Veki

    24. oktobar 2023 | 14:36

    Sjajno, lepe vesti za sve

  • MARA

    24. oktobar 2023 | 15:09

    Povećanje vojne sposobnosti je neophodno u današnjem svetu, i ovo je korak u pravom smeru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA