Vreme čitanja: oko 1 min.

Lekcija iz humanosti: Zaposleni u Zabeli ponovo donirali krv

Vreme čitanja: oko 1 min.

Među davaocima su i kolege koje su donirale krv više od 100 puta, kao i oni mlađi koji su se priključili ovim akcijama po prvi put

  • 0
Akcija dobrovoljnog davanja krvi zaposlenih u Zabeli Foto: MPRS/Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

U Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu (Zabeli) 56 zaposlenih doniralo je krv u akciji koju je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija organizovala sa Institutom za transfuziju krvi Srbije i Crvenim krstom iz Požarevca.

U ovom zavodu se u proteklih 15 godina na svakih šest meseci organizuje dobrovoljno davanje krvi za sve zaposlene kod kojih ne postoje zdravstvene

smetnje da doniraju krv.

Uprava više puta godišnje organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi u Okružnom zatvoru u Beogradu, Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu i

Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu (Zabeli).

Akcija dobrovoljnog davanja krvi zaposlenih u Zabeli Foto: MPRS/Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Od ove godine po prvi put se organizuje dobrovoljno davanje krvi i za zaposlene u Okružnom zatvoru u Novom Sadu u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine.

Među davaocima su i kolege koje su donirale krv više od 100 puta, kao i oni mlađi koji su se priključili ovim akcijama po prvi put.

Uprava apeluje na sve institucije i organizacije da budu deo ove humane prakse od koje zavise planirane hirurške intervencije u mnogim zdravstvenim centrima i koje su presudne u vanrednim situacijama da se nekome spasi život.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA