≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor škole u Šidu podneo ostavku? Posle skandaloznog dopisa o udžbenicima, roditelji dele ovu poruku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Informaciju potvrdili roditelji učenika škole, zvanična potvrda još uvek se čeka

  • 7
Osnovna škola Sremski front Šid Printskrin: Google maps

Direktor OŠ "Sremski front" u Šidu mr Dalibor Farkaš navodno je podneo ostavku, nezvanično saznaje Telegraf.rs.

"Čuli smo za to ovog popodneva. Poruka se deli u roditeljskoj grupi", rekla nam je majka jednog đaka te škole, koja je želela da ostane anonimna.

Ovaj podatak probali smo da proverimo sa nadležnim ministarstvom i sekretarijatom, ali potvrdu nismo dobili do ovog časa.

Kako nam je majka učenika trećeg razreda kazala, i sami su iznenađeni ovom informacijom. Nedavno je održan roditeljski sastanak na kome je direktor, kako nam je rekla, odbio da se izvini pisanim putem, navodeći da je to učinio usmeno.

Podsetimo, ovom događaju prethodilo je slanje dopisa - namenjenom dvema učiteljicama te škole. U njemu je direktor, potpisan na dokumentu, naveo da će škola pokrenuti disciplinski postupak protiv obe prosvetne radnice ukoliko nastavni program ne budu izvodile uz pomoć udžbenika izdavača "Logos".

Ujedno, roditelji su upozoreni da će biti prijavljeni centru za socijalni rad ukoliko ne nabave konkretne udžbenike, i to zbog neispunjenja prava deteta na obavezno obrazovanje.

Osnovna škola Sremski front Šid Foto: Privatna arhiva

Da pojasnimo, u odeljenju od 19 učenika, uprava škole je utvrdila da čak 17 učenika ima udžbenike drugog izdavača, Fondacije Kavčić.

Kako nam je Slađana Stojanović iz Inicijative za besplatne udžbenike Šid prethodno rekla, roditelji su se opredelili za te udžbenike jer su najpovoljniji. Razlika u ceni između "Kavčićevih" knjiga i knjiga ostalih izdavača ide čak do deset puta, rekla nam je.

Osnovna škola Sremski front Šid Foto: Privatna arhiva

Prema njenim rečima, odluka o tome da se koriste najjeftiniji udžbenici promenjena je u maju. Ipak, većina roditelja odlučila se za to da kupi povoljnije udžbenike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😷😷😷😷😷

    25. oktobar 2023 | 14:39

    Unisti nam skolstvo ova demokratija. Mislili smo da nema goreg od komunizma, ali nazalost ova demokratija ma uverila da ima gore!

  • Borkes

    25. oktobar 2023 | 14:36

    A da ga uhapse zbog Zloupotrebe i naloze proveru poslovanja u zadnjih ko zna koliko godina? Ili ce samo biti marioneta u svemu ovome?

  • Mihajlo

    25. oktobar 2023 | 15:01

    Oterali su coveka koji je hteo da omoguci jeftine udzbenike a priznate od strane Ministarstva jer rade po propisanom programu, kako bi Logos usao u dil i prodavao neloliko puta skuplje udzbenike...Ima li sta nejasno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA