Vreme čitanja: oko 3 min.

Ko vrati Lea dobiće čak 2.000 evra, po ovome ćete ga prepoznati: Neverovatan oglas očajnog Beograđanina

Vreme čitanja: oko 3 min.

Adis veruje da je Leo odletela sama do neke porodice, koja ju je i prisvojila

  • 5
Novac evri Foto: Shutterstock

Adis iz Beograda izgubio je svog ljubimca, papagaja Lea, još u maju ove godine. Iako su prošli meseci, on i dalje nema nikakav trag o tome gde se nalazi ptica, a nagrada za pronalazača iznosi vrtloglavih 2.000 evra.

Kako je ranije objavio, u pitanju je ženka sa kojom je delio dobro i zlo, a član porodice bila je čitavih 8 godina. Redovno ju je vodio u šetnju, a nestala je na Avali, kada je vlasniku sa ramena odletela ka Avalskom tornju, a ni dan danas od nje nema ni traga ni glasa.

- Papagaj je jako vezan za mene. Inače, te ptice se jako vezuju i žive u proseku 60, 70 godina. Pobegla mi je na Avali, između Avalskog tornja i Velikog parkinga i u tom trenutku bio mi je na ramenu. Svega je imala pola kilograma i bila je veličine goluba - naveo je vlasnik ranije.

Kako je pojasnio, ime je dobila jer su u početku mislili da je u pitanju mužjak, a na dan nestanka Adis je hteo jedino da sa Leom provede lep dan u prirodi kako ne bi bila zatvorena u kući.

- To je afrički sivi papagaj rase Žako. I mi smo u početku mislili da je u pitanju mužjak, ali nakon testiranja, utvrdili smo da je ženka, zato smo joj greškom nadenuli muško ime. U nedelju je bilo lepo vreme i ljudi su pravili piknik. Hteli smo da je povedemo s nama i prošetamo po lepom vremenu i zdravoj sredini. Da ne bude ceo život zatvorena u kući. Nikada nismo želeli da joj kratimo krila jer su u pitanju ptice koje su stvorene da lete. Želeli smo polako da je privikavamo na prirodu i ona nije želela da joj stavimo povodac. Ona je zaista deo naše porodice. Verujem da je nakon bekstva preletela sve šume Avale i da se stacionirala negde u mestima poput Pinosave ili Belog Potoka. Mi smo u tim mestima, ali i u Pinosavi i Resniku prelepili plakate našeg papagaja. Inače, ima dve alkice na nogama sa identifikacionim bojevima - objasnio je on u maju.

Sada, Adis veruje da je Leo odletela sama do neke porodice, koja ju je i prisvojila. Stoga, moli sve koji imaju bilo kakvu informaciju da mu se jave, a nagrada iznosi čak 2.000 evra.

- I dalje tražimo Lea.  Nagrada je 2000 evra. Afrički sivi papagaj (žako) koji je pobegao na Avali u maju ove godine. U porodici je preko 8 godina i posle duge potrage za Leom, verujemo da je poleteo ljudima koji su ga i prisvojili. Molim vas da nam javite ukoliko primetite pticu u mestima oko Avale: Pinosava, Resnik, Ripanj, Beli Potok, Suplja Stena ili ako je primetite u posedu komšija koji nisu obavešteni oglasima. Svaku informaciju javiti na telefon 065 4195393 - napisao je Adis u objavi na Fejsbuku.

Podsetimo, Leo je znala tečno da priča, da ga ujutru budi, a posle posla brižljivo dočeka.

- Zna lepo da priča i ima određene navike. Ujutru me uvek budi oko 4, pola 5 sati: "Gde si? Kako si? Jel si dobro?", a i kada se vraćam s posla sleti mi na rame, obraduje se i krene da se mazi - ispričao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    26. oktobar 2023 | 15:22

    Pitaj Kobce.

  • Čeda

    26. oktobar 2023 | 19:28

    Toliko je bio vezan za gazdu da je iskoristio priliku posle 8 god. ropstva da odleti

  • Imao sam male papagaje

    26. oktobar 2023 | 18:50

    Jedan je naucio napamet paciju skolu hodali smo u dvoristu bio je na mome ramenu znali smo I pedeset metara od kuce da odemo plasio se kad golub leti pobegne u travu a onda se ponovo vraca meni razumem ovoga koja je ljubav prema papagajima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA