Vreme čitanja: oko 1 min.

Smanjenje zagađenja vazduha u Kosjeriću pred ovu zimu: Gase se kotlarnice na mazut, prelazi se na prirodni gas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Realizacijom ovog projekta umanjiće se gorući poroblem ove opštine na zapadu Srbije

  • 0
Kotlarnica u Kosjeriću Foto: RINA

Nakon tri godine čekanja, ove jeseni će konačno biti kompletno realizovana rekonstrukcija kotlarnice u toplani u opštini Kosjerić, čime se stiču uslovi da se Osnovna i srednja škola, dve sportske hale, stambena zgrada, a za mesec dana i Dom zdravlja, priključe na sistem daljinskog grejanja čime se gase njihove individualne kotlarnice koje su koristile mazut i ugalj kao energent za proizvodnju toplotne energije.

- Ove godine investiciju je podržala Titan cementara Kosjerić sa 30 miliona dinara i ta sredstva su iskorišćena za nabavku preostalog dela opreme i za povezivanje kompletnog postrojenja čime je omogućeno da se nakon tri godine kompletno realizuje rekonstrukcija kotlarnice, rekao je za RINU Danilo Jović - direktor JKP Gradska toplana Kosjerić.

Realizacijom ovog projekta umanjiće se gorući poroblem ove opštine na zapadu Srbije, a to je zagađenje vazduha sa kojim se stanovnici suočavaju godinama unazad.

- Opština Kosjerić kontinuirano radi na rešavanju tog problema. Hteo bih da se zahvalim fabrici cementa "Titan" koja je značajna sredstva uložila i u svoj pogon da smanji zagađenje životne sredine, a i ovom investicijom od 30 miliona dinara je pokazala kako vodi računa o zaštiti životne sredine - rekao je prvi čovek opštine Kosjerić Žarko Đokić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA