Vreme čitanja: oko 1 min.

Bila sam mnogo bolesna, nisam mogla na noge, a sad sam došla da joj zahvalim: Poruke vernika na Svetu Petku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Moglo se već na prvi pogled zaključiti da je broj žena u odnosu na muškarce, bio mnogo veći, a kroz razgovor sa njima saznali smo da su doputovali iz raznih krajeva Srbije

  • 0

Kako se veliki broj vernika širom Srbije i to pre zore, sjatio u crkvi Ružica na Kalemegdanu, ekipa Telegrafa je obišla ovu svetinju, a posetioci su bili radi da sa nama porazgovaraju o prazniku Svetoj Petki koji ih je danas okupio.

Moglo se već na prvi pogled zaključiti da je broj žena u odnosu na muškarce, bio mnogo veći, a kroz razgovor sa njima saznali smo da su doputovali iz raznih krajeva Srbije.

- Došla sam da se pomolim za zdravlje, sreću i napredak nas i moje dece. Svake godine dolazim. Čak i kad sam radila, pokupimo se iz kancelarije i dođemo ovde, i šef nas je puštao - rekla je jedna vernica danas nakon posete crkvi.

Mnogi tvrde da im je ova svetiteljka pomogla i zato joj se mole, pa na današnji dan svake godine dolaze u posetu ovoj crkvi.

- Došla sam zato što verujem, zato što mi pomaže, jer sam bila mnogo bolesna. Mnogo lepo se osećam. Molila sam je da danas dođem jer nisam mogla na noge i evo došla sam - rekla je žena koja veruje da je joj je ova svetiteljka pomogla.

Najveći broj posetilaca došao je pre zore, a mnogi su iz svojih kreveta ustali već u 3 časa kako bi kraće čekali u redu i izbegli gužvu u saobraćaju.

- Dolazim svake godine iz Obrenovca. Jutros u tri sata sam ustala da bih došla ovde - rekla je mlada žena koja godinama posećuje ovu svetinju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA