Vreme čitanja: oko 1 min.

Uspešna novinarka Marina iz Leskovca umrla kao socijalni slučaj: Živela bez struje, da li je moralo ovako?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon privatizacije Radio Leskovca, supretalentovana Marina Vranić je ostala bez posla, pa je, da bi se prehranila, radila teške sezonske poljoprivredne poslove

  • 11

Na leskovačkom starom groblju "Špitalj" koji minut iza 13 sati danas, u prisustvu velkikog broja prijatelja, kolega radio i tv novinara, tv snimatelja, kao i nekoliko vodećih političara grada Leskovca sahranjena je Marina Vranić (60), poznata višegodišnja leskovačka novinarka.

Njena iznenadna smrt izazvala je buru na društvenim mrežama i portalima na jugu Srbije. Ona je u svojoj uspešnoj karijeri radila za više lokalnih medija: RTV-Leskovac, TV-4s-Bojnik, Radio Gaga i Tv-Rosulja iz Vlasotinca, kao i saradnik za više beogradskih medija.

Nakon privatizacije Radio Leskovca i gašenja ove najstarije radiodifuzne ustanove na jugu Srbije 2016. godine, supretalentovana Marina Vranić je ostala bez posla, pa je, da bi se prehranila, radila teške sezonske poljoprivredne poslove. Poslednji posao imala je kao prodavac povrća za dnevnicu na obližnjoj Zelenoj pijaci.

Bila je višegodišnji član UNS-a i veliki borac za zaštitu prava osoba sa invaliditetom. Sahranjena je na svoj 60-ti rođendan. Slušaoci i gledaoci RTV - programa na jugu Srbije je pamte po uređivanju kuiltne emisije "Simboli vere" koju je uređivala u saradnji sa Crkvenom opštinom SPC u Leskovcu.

Završila je kao socijalni slučaj sa minimalnom nadoknadom iz Centra za socijalni rad i sahranjena je na teret ove ustanove. Prijatelji su je navodno pronašlli mrtvu u kupatilu, nakon što se više dana nije javljala na telefon. Po pozivu zabrinutih komšija leskovački vatrogasci i policija su obili njen stan i zatekli jeziv prizor.

Nije imala struju u stanu, jer joj je bila isključena zbog neplaćenih računa, pa je vodu za kupanje grejala na staroj plinskoj peći u kupatilu.

Veoma težak život supertalentovane Marine Vranić rastužio je brojne Leskovčane ,jer je bila dobitnik više novinarskih nagrada i priznanja.

"Da li je moralo tako biti", pitali su se mnogi a niko od njih nije sagledao svoj doprinos u ovako tužnoj priči.

(Telegraf.rs/Toma Stevanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVM

    27. oktobar 2023 | 15:52

    Pa naravno da nije moralo tako biti. Sram bilo sve te "prijatelje",kolege,,vajne vodeće ličnosti. Još jednom,sram ih bilo. A taj što je privatizovao tu radio stanicu,što nije znao da ceni nekoga ko je dobar i priznat,nosiće je na duši. Ako nije već propao,ubrzo će

  • Suzana

    27. oktobar 2023 | 16:06

    Tužno...tužno da prosto čovek ostaje bez reči! Kad smo prestali da budemo LJUDI, pitam se? Ušlo zlo u ljude, zavist, mržnja... Nekada smo bili vrlo empatični. Sada? Mrze jedni druge u najužoj porodici, ubijaju se, tuku... MNOGO SAM TUŽNA KADA PROČITAM OVAKO NEŠTO. Ni sama sebi ne mogu da pomognem...ali trudim se uvek, ako vidim da drugome treba pomoć više. NARAVNO DA NIJE MORALO OVAKO! NEKA JOJ BOG PODARI RAJSKO NASELJE A NAS UČINI BOLJIM LJUDIMA! 🙏

  • E

    27. oktobar 2023 | 16:00

    Srbijo moja medj' šljivama,šta bi tek bilo da nismo ekonomski tigar u regionu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA