Vreme čitanja: oko 1 min.

Program za integraciju povratnika: Održane radionice u tri grada u Srbiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cilj je da se okupe romske aktivisti, organizacije civilnog društva i sve relevantne institucije koje su najbolje upoznati sa sporazumom o readmisiji, i koji najbolje znaju probleme sa kojima se povratnici suočavaju

  • 0
Program za intergaciju povratnika Foto:KIRS

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije je u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) organizovao je tri regionalne radionice, u Nišu, Novom Sadu i Beogradu, u okviru konsultacija u procesu izrade ''Programa za integraciju povratnika po osnovu Sporazuma o readmisiji za period 2024-2026''.

Miloš Mihajlović, načelnik odeljenja za primarni prihvat i ostvarivanje prava povratnika po osnovu Sporazuma o readmisiji u Komesarijatu za izbeglice i migracije, istakao je da treba ojačati komunikaciju između nacionalnog i lokalnog nivoa do samih krajnjih korisnika.

- Cilj ovih konsultacija je da okupimo romske aktiviste, organizacije civilnog društva i sve relevantne institucije koje su najbolje upoznati sa sporazumom readmisiji i koji najbolje znaju probleme sa kojima se povratnici suočavaju. Na radionicama smo imali izuzetne impute za budući program. Cilj nam je da sve te mere koje smo čuli od predstavnika organizacija civilnog društva i romskih aktivista budu implementirani u ovaj Program i da na taj način stvorimo jedan učinkoviti-održiv program koji će davati efekte na lokalni i na nacionalni nivo - rekao je Mihajlović.

Preporuke, primeri dobrih praksi i informacije o problemima povratnika su prikupljene od 68 predstavnika organizacija civilnog društva, jedinica lokalnih samouprava i lokalnih mehanizama za inkluziju Roma sa ciljem efikasnijeg pristupa u programima podrške reintegracije povratnika.

Baneri Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Foto: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija

(Telegraf.rs - A. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA