Vreme čitanja: oko 1 min.

Pomeren rok za preregistraciju vozila sa srpskih na oznake tzv. Kosova

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravo da izvrše besplatnu preregistarciju imaju svi vlasnici automobila koje su na srpske tablice registrovali vozila u periodu od 10. juna 1999. godine, do 21. aprila 2022. godine

  • 0
Obnova, registarske tablice Kosovo i Metohija Printskrin: Youtube/kosovoonline

Rok za preregistraciju vozila sa srpskih registarskih oznaka "PR" (Priština), "KM" (Kosovska Mitrovica), "PZ" (Prizren), "GL" (Gnjilane), "UR" (Uroševac), "PE" (Peć) i "ĐA" (Đakovica) na oznake takozvanog Kosova "RKS",  pomeren je do 1.decembra ove godine.

Na današnjoj elektronskoj sednici vlada takozvanog Kosova odlučila je da građanima u čijem su valsništvu vozila sa registarskim tablicama gradova sa Kosova i metohije a koje izdaju izmeštena odelenja MUP-a Srbije omogući besplatnu reregistarciju do 1.decembra.

Novom odlukom predviđeno je da nakon 1. decembra 2023. godine vlasnici vozila sa gorenavedenim tablicama neće moći da ulaze na teritoriju Kosova i Metohije.

Pravo da izvrše besplatnu preregistarciju imaju svi vlasnici automobila koje su na srpske tablice registrovali vozila u periodu od 10. juna 1999. godine, do 21. aprila 2022. godine.

Odluka o preregistraciji vozila dovela je krajem prošle godine do opštih protesta i blokade puteva na severu Kosova i Metohije, a onda i do napuštanja Srba sa severa policije i svih institucija takozvanog Kosova.

(Telegraf.rs/N.Z)

Video: Predsednik poručio iz Brisela: "Jasno smo rekli da Srbija ne može da prihvati nezavisnost Kosova"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA