Vreme čitanja: oko 2 min.

Velika humanitarna priredba u Leskovcu: Sav prihod namenjen obolelima od raka i pacijentima sa stomom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Priredba je održana pred prepunom salom nekadašnjih i sadašnjih pacijenata i onih koji podržavaju rad dva humanitarna udruženja

  • 0
Velika humanitarna i donatorska priredba u korist obolelih od raka u Jablaničkom okrugu Foto: Toma Stevanović

U velikoj sali leskovačkog Doma penzionera održana je velika humanitarna i donatorska priredba "Kluba prijatelja starih" u okviru leskovačkog Udruženja penzionera, a u saradnji sa Udruženjem obolelih od raka i osoba sa ugrađenom stomom "Hrast" iz Leskovca.

Priredba je održana u ponedeljak uveče, pred prepunom salom, nekadašnjih i sadašnjih pacijenata, i poštovalaca ova dva hmanitarna udruženja.

Priredbu su osmislile Miroslava Dobrenović i Vesna Đorđević ispred Kluba prijatelja i Zorica Menković, predsednica Udruženja obolelih od karcinoma “Hrast“ iz Leskovca. U organizaciju ove velike priredbe uključili su se i aktivisti Udruženja saveza boraca iz Leskovca i „Kluba pesnika - 016“ iz ovog grada.

Akademik profesor dr Dragomir Radovanović i Zoran M. Jovanović, poznati leskovački aforističar poklanjali su svoje knjige onima koji su po svom nahođenju ubacivali svoj novčani dobrovoljni prilog u kutiju na sceni, a čija sredstva će biti iskorišćena za lečenje mladih obolelih od karcinoma. Ovom prilikom prikupljeno je oko 60.000 dinara, a svoju donaciju najavili su leskovački borci sa 10.000 dinara i penzioneri sa 20.000 dinara u korist lečenja obolelih od raka i sa ugrađenom stomo

U programu su pored aforističara Dragomira Radovanovića i Čedomira Mitića učestvovali i eks-YU zvezde Mira Jovanović svojevremeno Prvi glas mladih pevača Jugoslavije, Stole Filipović, otac pevača Darka Filipovića – "Zvezde Granda“, Gradimir Dinić i Zoran Jovanović i posebno sa više pesama Tome Zdravkovića leskovački pevač Blažo Petrović, učesnik muzičkog TV-serijala “Nikad nije kasno“. Uz orkestar Zorana Vasića zasvirao je supertalentovani mladi harmonikaš nagrađen na ovogodišnjem takmičenju harmonikaša mladih u Sokobanji Marko Veličković, inače unuk legende leskovačkog folklora Snežane Veličković.

- Svi učesnici ovovečernje priredbe dali su sve od sebe, i sasvim besplatno, kako bi naši dragi sugrađani na trenutak ovde zaboravili svoja oboljenja, da stiim bar malo ulepšamo stvarnost. Sa ovim humanitarnim priredbama nastavićemo i tokom 2024. godine - naglasio je u pozdravnom govoru Dragan Dinić, predsednik Udruženja starosnih penzionera Leskovca i Jablaničkog upravnog okruga.

Priredba je upriličena povodom 15 godina od osnivanja Kluba prijatelja starih Leskovca i 12 godina humanitarnog Udruženja „Hrast“, odnosno 25 godina Udruženja obolelih i lečenih od karcinoma u Jablaničkom upravnom okrugu, u kojem je na žalost sve više mladih obolelih od malignih oboljenja.

(Telegraf.rs / Tomislav Stevanović)

Video: Amerikanac putuje motorom po Srbiji da pomogne deci oboleloj od raka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA