Vreme čitanja: oko 1 min.

Od danas počinje sa radom zimska služba "Puteva Srbije": Ovo je plan posebnih radova i mera koje slede

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zimsko održavanje puteva sprovodiće se do 31. marta 2024. godine

  • 1
Ulica rupa, krater automobil, radovi na putu Foto: Shutterstock

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da od danas sa radom počinje Zimska služba, odnosno zimsko održavanje državnih puteva I i II reda.

Planom zimskog održavanja putne mreže predviđeni su posebni radovi, aktivnosti i mere neophodni da se obezbedi prohodnost puteva i bezbednost saobraćaja u zimskim uslovima.

Kako se navodi, zimsko održavanje puteva sprovodiće se do 31. marta 2024. godine i dodaje da su na održavanju kompletne mreže državnih puteva angažovana 22 preduzeća za puteve i dva preduzeća koja pružaju uslužnu delatnost - "Srbijaput"-Beograd i "Vojvodinaput"- Novi Sad.

Za održavanje je angažovano 791 putarskih vozila i kamiona, 340 mašina, 2.270 radnika u jednoj smeni (965 radnika – putara, 174 tehničara, 340 mašinista i 791 vozača), a angažovanost mehanizacije može biti i veća u slučajevima pojave elementarnih nepogoda i shodno stepenu njihove jačine.

Dodaje se da je obezbeđeno ukupno 87.000 tona soli i oko 1.480 tona hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa i dovoljne količine kamene rizle/agregata - oko 100.000 tona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA