Vreme čitanja: oko 1 min.

Raspisan konkurs za studentsku stipendiju Dositeja, prijave do 15. decembra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prijave se podnose elektronskim putem na portalu eUprava

  • 0
studenti faklultet novac Foto-kolaž: Shutterstock

Fond za mlade talente Republike Srbije raspisao je Konkurs za stipendiju Dositeja, koju će dobiti do 1.131 student završne godine osnovnih i integrisanih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, konkurs će biti otvoren do 15. decembra, a prijave se podnose elektronskim putem na portalu eUprava. Stipendije će biti dodeljivane prema naučno-obrazovnom, odnosno umetničko-obrazovnom polju, a radi pravednijeg rangiranja.

Broj stipendija biće definisan na osnovu upisanih budžetskih studenata na pretposlednju godinu studija, odnosno, treću godinu osnovnih studija i petu godinu integrisanih studija, kao i na prvu godinu master studija. U okviru sveobuhvatne reforme Fonda, koja se sprovodi na inicijativu Kabineta predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i uz podršku Vestminsterske fondacije za demokratiju, pored digitalizacije i poboljšanih uslova konkursa, uveden je i program u karijernog razvoja - "Talenti u javnom sektoru".

Stipendisti Dositeje, u okviru ovog programa, imaju obavezu obavljanja plaćene stručne prakse u javnom sektoru, od najmanje tri meseca, uz podršku karijernog savetnika Fonda i u skladu sa stručnim obrazovanjem kandidata.

Do sada je u okviru programa praksu započelo više od 260 stipendista Fonda za mlade talente, koji su ostvarili pravo na stipendiju za školsku 2022/23. godinu. Fond za mlade talente nalazi se u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i punih 15 godina bavi se razvojem mladih talenata. Do danas je kroz Fond dodeljeno više od 40.000 stipendija i nagrada izuzetnim studentima i učenicima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA