Vreme čitanja: oko 1 min.

Nastavnica srpskog pomogla đacima za pismeni iz matematike: Ono što su učinili da se oduže ostavlja bez teksta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velike pohvale nastavnici stigle su i u komentarima ispod videa

  • 2
Učiteljica cveće  pokloni osmi 8 mart deca učenic škola Foto: Shutterstock

Deca iz jedne beogradske škole priredila su iznenađenje nastavnici srpskog jer je odvojila ceo čas za njih kako bi vežbali za pismeni iz matematike na kom su, po svemu sudeći, odlično prošli.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Дневна доза Београда (@dnevnadozabeograda)

Kako se vidi na snimku objavljenom na Instagram stranici Beograd_info, nastavnicu je dočekao pun sto slatkiša i jedna poruka: "Hvala Vam što ste odvojili čas za nas".

Ipak, nastavnica im je objasnila da ne treba da joj se zahvaljuju, već da će ona uraditi sve kako bi im pomogla da budu što bolji.

- Hoćete da slatkiše sačuvamo za petak ili da vežbamo padeže uz slatkiše? - upitala ih je nastavnica kroz osmeh.

Velike pohvale nastavnici stigle su i u komentarima ispod videa, gde su građani naveli da je ovo način na koji bi svaki nastavnik trebalo da postupa sa đacima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    2. novembar 2023 | 15:19

    Radim u srednjoj školi, predajem ekonomsku grupu predmeta, matematiku obožavam i godinama sam držala privatne časove. Bila sam dežurni nastavnik i u toku nastave šetala sam hodnicima... dežurstvo je dežurstvo. Pridjem devojčici koja je taj dan bila dežurna, dete vežba matematiku, muči se .. kaže da sledeći dan ima pismeni. Sednem pored nje i pokažem joj kako se radi zadatak. Zadam joj sličan, uspešno ga uradi... I tako, zazvoni za kraj časa, izlaze iz učionica djaci i kolege. I kolega matematičar videvši šta radim prijavi me direktorki. Direktorka me pozove i dobro "oriba". Kaže da je to loše, da je to diskreditovanje kolege koji joj predaje matematiku i kako bi se ja osećala da tako neko od kolega mojim učenicima pokazuje racunovodstvo ili statistiku. Odgovorim da bi to bilo super. Pogledala me je začudjeno i "oterala" iz kancelarije sa rečima da mi se to više nikad ne ponovi. Ta učenica kojoj ništa inače ne predajem me je sledeće radne nedelje srela i zahvalila se na pomoċi, dobila je pozitivnu ocenu. PS. Inače, i ona je "naribana" bila od dtrane kolege matematičara. A direktorki sam rekla da ne smatram da sam svojim gestom ponizila kolegu i dami je sasvim normalno da pokažem detetu kada ga nešto zanima, ako umem da mu pokažem, a da to nije moj fah. Eto, takvo je bilo moje iskustvo! A sada, kada npr. ne dodje kolega pošalju nekoga ko je slobodan da bude sa decom. I dešavalo se da menjam matematičara i sa decom odradim lekciju tako da kolega ne gubi čas, da ga ne odradjuje.

  • Vlada

    2. novembar 2023 | 12:38

    Ovi su joj zahvalni, ali već u sledećoj generaciji može se naći neko ko će joj izmaći stolicu. Došlo je neko zlo vreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA