≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Upozorenje! Da li je lepom vremenu došao kraj? Stižu olujni vetar, kiša i grmljavina

Vreme čitanja: oko 2 min.

I početak novembra doneo je vreme nalik prolećnom

  • 0
Vremenska prognoza Đorđe Đurić Foto: Telegraf.rs, Shutterstock

Današnji dan protekao je u Srbiji u znaku sunčanog i pravog prolećnog, uz temperature i do 23-24°C, a najtoplije je bilo na zapadu Srbije. Ali već sutra sledi veoma jaka promena vremena, pa će u narednom periodu vreme biti i više nego promenljivo.

U noći pred nama vreme će biti suvo i umereno oblačno, uz dalji pad vazdušnog pritska i pojačanje jugoistočnog vetra, koji će u košavskom području i na planinama imati olujne udare.

Petak

Srbija će u petak biti pod uticajem veoma snažnog ciklona sa zapada i severozapada Evrope, koji je ovim predelima doneo orkansko nevreme.

U Srbiji se u petak očekuje jače naoblačenje. Prepodne u većini predela biće suvo, ponegde sa slabom kišom.

Sredinom dana u severnim, zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije, a posle podne i uveče i u ostalim predelima očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Ponegde se očekuju i izraženiji pljuskovi sa grmljavinom, lokalno i preko 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Biće i dalje i više nego toplo za početak novembra i to zbog veoma izraženog južnog strujanja, uz koje će osim tople vazdušne mase, stizati i pesak iz Sahare, pa će padati prljava kiša.

Jutarnja temperatura biće od 8°C na jugu do 16°C na severu Srbije, maksimalna dnevna od 16°C u Bačkoj do 24°C na jugu i jugoistoku Srbije, dok će u Negotinskoj Krajini biti do 15°C. Maksimalna temperatura u Beogradu biće do 21°C.

Inače, prosek maksimalne temperature za početak novembra je od 11 do 15°C.

U petak će pod uticajem ciklona biti veoma vetrovito. Duvaće veoma jak, na udare i olujni južni i jugozapadni vetar, lokalno sa udarima i do 100 km/h, dok će u košavskom poručju duvati jak i olujni jugoistočni vetar, najjači na jugu Banata.

Zbog olujnog vetra preporučuje se povećan oprez i na otvorenom, ali i u saobraćaju.

U toku večeri vetar će biti u potpuno slabljenju.

Vikend

U subotu se očekuje umereno do pretežno oblačno, sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, dok se najobilnije padavine očekuju na jugu i na istoku Srbije, pri čemu bi u ovim predelima palo i preko 50 litara kiše po kvadratnom metru. Na severu će pre podne biti suvo.

Maksimalna temperatura biće od 14°C na jugu do 20°C na severu Srbije, u Beogradu do 18°C.

U nedelju toplije. Pre podne suvo. Sredinom dana do Vojvodine, a posle podne i uveče i u ostalim predelima očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Maksimalna temperatura u većini predela biće oko 20°C.

I tokom sledeće sedmice nastaviće se promenljvo vreme, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a biće i dalje prolaznih naoblačenja sa kišom i pljuskovima.

Maksimalna temperatura početkom sedmice biće do 20°C, potom u nastavku sedmice u postepenom padu, ali bez jačeg zahlađenja, tako da sneg ne treba očekivati ni u narednih 10 dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA