Vreme čitanja: oko 3 min.

Mešoviti brak traje već deceniju: Mimi iz Indije došla u Srbiju, pa danas svom mužu pravi ovo srpsko jelo

Vreme čitanja: oko 3 min.

Iako je već 10 godina u našoj zemlji, Mimi i dalje ne priča srpski perfektno

  • 12
Mimi i Slobodan Simović Foto: Privatna arhiva

Slobodan Simović (46) i Mimi Simović (43) skoro su proslavili deceniju svoje ljubavi. Ipak, ono što njihov brak čini posebnim jeste činjenica da se Mimi doselila u Prijepolje iz daleke Indije i ovde sa svojim suprugom stvorila novi dom i porodicu.

Kako priča Slobodan za Telegraf.rs, osvojila ga je ogromnom količinom podrške koju mu je pružala i davala mu vetar u leđa. Sa druge strane, on se trudi da joj ispuni svaku želju, a što je on bolji prema njoj, to mu ona lepše uzvraća ljubav.

"Naša ljubav je bila sudbina", počinje Slobodan.

Priseća se dana kada su se upoznali i priča nam da nikad nije ni sanjao da će mu buduća supruga biti iz Indije, a desilo se.

- Radio sam na brodu, a njena drugarica je radila sa mnom, ona nas je povezala. Nekoliko meseci smo se čuli preko Skajpa. Kad sam zaršio sa brodom ona je radila u Kataru u jednom hotelu, gde sam ja i otišao.

Tada smo shvatili da smo jedno za drugo iako izgledamo drugačije i dolazimo sa drugih krajeva sveta, duše su pripadale jedna drugoj. Verili smo se u oktobru pre tačno 10 godina i venčali se u maju. Sada imamo dvoje dece Vasila i Rosu. Mimi je ovde izgradila i karijeru, ima svoj kozmetički salon, a klijenti je obožavaju - kaže ovaj Prijepoljac.

Seća se i da je na početku veze sa Mimi bio prilično stidljiva osoba. Ipak, ona mu je pomogla da se oslobodi, dala mu vetar u leđa, a pored nje osećao se kao da ima saputnika kod poznaje decenijama.

- Njena neposrednost je ključna. Ja sam po prirodi stidljiviji, ali me je pogurala da malo osetim svoje emocije, dala mi vetar u leđa. Kad smo se pvi put videli delovalo je kao da se znamo 10 godina. Imali smo mnoštvo tema, sličan smisao za humor. Nisam mnogo ni razmišljao, već išao srcem - kaže naš sagovornik.

Iako je već 10 godina u našoj zemlji, Mimi i dalje ne priča srpski perfektno. Ipak, to ne predstavlja problem ni Slobodanu ni njoj, a ponosni muž kaže da ga njeni lapsusi svakodnevno nasmeju i da mu je život postao zanimljiviji od kada je Mimi u njega ušetala.

- Prvo smo pričali samo na engleskom, i dan danas uglavnom pričamo na engleskom. Ona je savladala srpski, ne savršeno, ali razume i nju svi razumeju. Iako je meni čak simpatičnije to što ne zna srpski dobro, jer se svaki dan nasmejemo nekom novom lapsusu kada samo zbog jedne greške njena rečenica dobije potpuno drugačije značenje. Život mi je postao zanimljiv, nema tenzija - dodaje on.

Naravno, i Slobodan je naučio nekoliko reči na Miminom jeziku. Njenu rodnu zemlju su posetili zajedno, a za familiju Slobodan ima samo reči hvale. Kaže da imamo dosta sličnosti, a ključna razlika je u hrani.

- Najveća razlika je u hrani. Njima je glavni obrok riža i mnogo vole ljuto. Ipak, ja sam se sad dosta navikao na to i sad mi više odgovara ta hrana. Ima i dosta sličnosti kod verovanja. Na primer i oni vole da kažu "daleko bilo". Mnogo su pravični ljudi. Kad sam otišao video sam da je tamo kao što je ovde bilo pre nekih 30 godina - pjuašnjava naš sagovornik.

Čini se da su se uloge kod Sobodana i Mimi malo zamenile, pa tako, danas ona više jede meso, dok on bez riže ne može. Priča nam da je savladala sve trikove srpske domaće kuhinje.

"Ona dosta voli meso i naravno naučila je da pravi sarmu i pitu", kaže Slobodan sa osmehom.

Slobodan poručuje mladima da ne razmišljaju previše kada je izbor voljene osobe u pitanju. Tvrdi da se treba voditi srcem, a ključ uspeha u ljubavi je obostrana sreća.

- Ljudi ne treba mnogo da razmišljaju. Nikog nikada nećemo u potpunosti upoznati, možemo biti s njim godinu dana ili deset godina i opet može da nas iznenadi. Moramo da je prihvatimo takvu kakva jeste, a ne da je menjamo. Ja volim da ispunjavam njene želje, a tako i ona moje. Što sam bolji prema njoj, ona je bolja prema meni. Nema tu velike filozofije - zaključuje Prijepoljac za naš portal.

(Telegraf.rs)

Video: "Biću mlada koja će voziti žutog fiću": Ema jedina ima ovakvog oldtajmera, ovaj komentar stalno čuje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    19. novembar 2023 | 21:33

    Ako je ova iz Indije ja sam iz Atlantide.

  • Olja trst

    19. novembar 2023 | 23:17

    Koji je problem?ja sam ovde sa muzem italianom 20god.vazno je obostravano uvazavanje i slaganje.

  • Petko

    19. novembar 2023 | 22:52

    Moja zena je Aboridzinka pa nikom nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA