Vreme čitanja: oko 2 min.

Nisam to očekivao, nisam pravio vasionske brodove: Đaci u Mladenovcu priredili direktoru ispraćaj za pamćenje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na poklon, povodom penzionisanja, dobio je bicikl

  • 0

Direktor Osnovne škole "Sveti Sava" u Mladenovcu, kome su đaci priredili ispraćaj u penziju kakav će uvek pamtiti, kaže da takav odlazak nije očekivao i da je to za njega bio šok. Objasnio je kako je uspeo da stekne takvo poštovanje učenika i kolega, i čija je podrška bila ključna.

Odlazak u penziju uvek je emotivan. Ne samo za onoga ko je završio radni vek. Milisavu Tomčiću, direktoru Osnovne škole "Sveti Sava" u Mladenovcu, ispraćaj za pamćenje priredili su đaci.

Tomčić kaže da takav odlazak nije očekivao.

"Ovo je bio za mene šok, mislim da nije bilo potrebno, da nije to bilo lako. Kolektiv je 2014. godine, kada sam ja preuzeo rukovođenje školom, bio u totalnom haosu. Jedva sam nekako prihvatio, u stvari kolege su me naterale da se kandidujem, i da pokušam da školu vratim u normalu", dodaje Tomčić za RTS.

Na poklon, povodom penzionisanja, dobio je bicikl.

Tomčić napominje da, mada se bavi planinarenjem, sada odlazi u Sombor da živi kod ćerke i unučića, a tamo se mnogo voze bicikli.

"Ovo će biti trenutak koji ću zaista pamtiti. Nisam pravio vasionske brodove, da se razumemo, ali sam, zahvaljujući supruzi što je preuzela sve druge obaveze, bio dan i noć u školi. I naravno, tu su bile sve kolege", ističe Tomčić.

Šala umesto strahovlade

Bivši direktor napominje da se nikad nije služio strahovladom.

"Kad god sam ušao u odeljenje, nisam ušao sa strahovladom, da se tamo nešto svađam, nego sam uvek kroz neku šalu nastojao da deci priđem", dodaje Tomčić.

Smatra da dete, kad dođe u školu, treba da bude razdragano, veselo i tako isto kući da se vrati, a tako misli i za kolege.

"Ako on dođe sa nekim strahom i ako nešto očekuje da se desi ili da neko ima neki problem, onda će naravno i on biti u problemu i nećemo dobiti rezultat koji smo želeli", zaključuje Milisav Tomčić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA