Vreme čitanja: oko 1 min.

Glišović obišao Centar za obuku kopnene vojske u Požarevcu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović obišao je danas Centar za obuku kopnene vojske u kasarni "General Pavle Jurišić Šturm"

  • 1
Vojska Srbije, Požarevac Foto: Ministarstvo odbrane

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović obišao je Centar za obuku kopnene vojske u kasarni "General Pavle Jurišić Šturm" u Požarevcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U pratnji komandanta Centra, ostvario je neposredan uvid u stanje u jedinici i realizaciju težišnih zadataka, i prisustvovao delu obuke podoficira, profesionalnih vojnika i vojnika na služenju vojnog roka.

Tokom obilaska su mu prezentovani i kabineti za obuku, savremena učila, trenažeri i poligoni na kojima se realizuje specijalistička obuka svih kategorija stalnog i rezervnog sastava Vojske Srbije za rodove pešadije, artiljerije, oklopnih jedinica i inžinjerije.

Današnjem obilasku su prisustvovali i komandant Komande za obuku general-major Željko Petrović i načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove (J-2) Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Dragan Arsenijević.

(Telegraf.rs)

Video: "Car Lazar" jedinstven na Balkanu: U srpskoj kasarni za ovo se obučavaju i vojnici iz Evrope

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krusko Medo

    9. novembar 2023 | 05:17

    😄😁😝 Па ми и имамо само копнену војску ако имамо и то,нпр.у Њемачкој ловачко удружење има више чланова него ми војника активних

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA