≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U KBC Kosovska Mitrovica stigao prvi kamion sa lekovima iz Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekujemo da u roku od sat vremena stigne i drugi šlepe, izjavila je načelnica bolničke apoteke Dragana Pajović

  • 0
Kbc Kosovska Mitrovica Foto: Filip Plavčić

Prvi kamion sa prekopotrebnim lekovima i medicinskim materijalom, koji je pre nedelju dana poslat iz Srbije na Kosovo, upravo je pristigao u Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica.

Na Kosovo su u petak veče stigla tri šlepera i to je prva pošiljka posle dve godine i tri meseca iz Srbije zdravstvenim ustanovama na Kosovu, nakon velike diplomatske aktivnosti Beograda da se prevaziđu administrativne prepreke koje je nametnula Priština, premosi Kosovo onlajn.

Šleperi sa medikamentima su prvobitno poslati na Carinski terminal u Prištini, da bi danas, u popodnevnim časovima pristigli u Severnu Mitrovicu.

„U 17 časova u KBC Kosovska Mitrovica stigao je prvi šleper sa infuzionim rastvorima namenjenim za lečenje pacijenata. Očekujemo da u roku od sat vremena stigne i drugi šleper u kom se nalaze neophodni lekovi, antibiotici, anestetici, analgetici i ostali lekovi koji su nama preko potrebni za lečenje pacijenata“, izjavila je načelnica bolničke apoteke, magistar Dragana Pajović, specijalista farmacije u KBC Kosovska Mitrovica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA