Vreme čitanja: oko 1 min.

Dvanaest teških saobraćajnih nesreća tokom ove godine izazvali su traktoristi: Jedna osoba smrtno stradala

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od 2019. godine do danas, kada leskovačka saobraćajna policija detaljnije kontroliše ispravnost traktora i drugih poljoprivrednih mašina, evidentirano je oko 60 saobraćajnih nezgoda

  • 0
Neobeležni traktorista kod Niša Instagram printskrin 192.rs

Tokom ove godine, do danas, 12 teških saobraćajnih nesreća na putevima i prilaznim ulicama ka Leskovcu izazvali su vozači traktora, kombajna i kultivatora... U tim udesima jedna osoba je smrtno stradala na licu mesta, tri vozača su teško povređena, dok su šestorica ostali trajni invalidi rada.

Počev od 2019. godine do danas, kada leskovačka saobraćajna policija detaljnije kontroliše ispravnost traktora i drugih poljoprivrednih mašina, evidentirano je oko 60 saobraćajnih nezgoda. U tim nesrećama, četiri osobe su izgubile život.

Kako smo čuli na tribini u leskovačkom povrtarskom naselju Donja Jajina, uoči ovog vikenda, brojnim traktoristima iz leskovačkog Porečja predočene su sve opasnosti nepropisnog upravljanja traktorom. Svoje učešće na tribini u selu gde se svake godine tradicionalno organizuje "Traktorijada"- poljoprivredno-turistička manifestacija juga Srbije, svoje učešće imali su stručnjaci eksperti iz bezbednosti saobraćaja Oliver Antanasijević, Vladica Stojanović i Veljko Ćurčić.

Prema zvaničnim podacima leskovačke policije, od 60 saobraćajnih nezgoda u poslednjih 40 meseci, 42 saobraćajne nezgode na putevima izazvali su vozači traktora i motokultivatora. Tom prilikom četiri vozača  su, na žalost, poginula na licu mesta.

Saobraćajne nezgode traktorista na leskovačkim drumovima uglavnom se dešavaju zbog preterane alkoholisanosti traktorista, tehničke neispravnosti i zastarelosti traktora, ali i zbog nepropisnog kretanja odnosno zbog nepoštovanja Zakona o bezbednosti saobraćaja.

(Telegraf.rs/Tomislav Stevanović)

Video: Automobili smrskani, traktor se preturio: Prvi snimci sa mesta stravične nesreće kod Kruševca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA