Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je ovo najlepša fotografija u Srbiji u 2023. godini?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovu planinu je zbog njene lepote, prema legendi, za svoje mesto za život birao čak i bog Tar, po kojem je ona i dobila ime

  • 5
tara, duga Foto: RINA

I dok su prve pahulje juče na kratko obelele planinske vrhove, sa lepotice na zapadu Srbije stiže veličanstvena slika. Vedro, sunčano jutro na Tari dodatno je ukrasila duga koja je oduševila meštane, jer kako kažu, ovako pravilno iscrtanu na nebeskom svodu retko je viđaju.

- Ima li lepšeg početka dana nego kad vidite ovako nešto. Naša Tara lepa je svih 365 dana u godini, a svako godišnje doba sa sobom nosi posebne čari. Ne bismo menjali ovu lepotu za život u bilo kojoj svetskoj metropoli, kažu za RINU meštani sela Zaovine.

Ovu planinu je zbog njene lepote, prema legendi, za svoje mesto za život birao čak i bog Tar, po kojem je ona i dobila ime.

Tokom poslendnjih nekoliko godina primetan je njen turistički razvoj, a na hiljade gostiju iz svih delova sveta obiđe prirodne lepote ovog nestvarnog kraja.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    12. novembar 2023 | 11:29

    Moja Srbija moja domovina najlepsa na svetu zemlja.Otisla sam odavno iz nje morala sam.Daje bilo kao stoje sad sigurno nebi i mnogo njih nebi ali dace Gospod Bog da opet radimo nase njive nasu travu da kosimo i livade i nase pesme da pevamo.

  • Nena

    12. novembar 2023 | 12:59

    Moja Srbija, najlepša na svetu.

  • 😋

    12. novembar 2023 | 15:46

    Najlepša Tara,pravi mir i dalje,i odmor za dušu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA