Vreme čitanja: oko 1 min.

Vujović obišla očišćenu divlju deponiju u Lozoviku i zajedno sa građanima zasejala travu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas u Lozoviku u opštini Velika Plana očišćenu lokaciju nekadašnje divlje deponije, gde je zajedno sa građanima i radnicima javno-komunalnog preduzeća zasejala travu

  • 1
Irena Vujović, Lozovik Foto: Jovana Rošul

Vujović je podsetila da je divlja deponija koja se prostirala na površini od jednog hektara, očišćena uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine.

-Drago mi je što se veliki broj građana danas okupio na ovom mestu da zajedno sejemo travu. U Lozoviku živi oko 5.000 građana kojima je ova deponija bila višedecenijski problem. Projekat uklanjanja smetlišta kandidovala je lokalna samouprava na inicijativu građana koji žive u blizini. Mi smo im obećali da ćemo očistiti lokaciju, što smo i učinili. Kada nikne trava koju smo danas zajedno zasejeli, umesto deponije građani će imati zelenu oazu - rekla je Vujović.

Vujović je poručila da je sada važno da lokalna samouprava zajedno sa građanima sačuva očišćenu lokaciju, a Ministarstvo će u te svrhe obezbediti video nadzor.

-Ovo je važan, ali ne i jedini projekat koji realizujemo u opštini Velika Plana. Iz sredstava koje smo ove godine opredelili biće zamenjen kotao na ugalj kotlom na gas u Osnovnoj školi "Nadežda Petrović" u Donjoj Livadici, što će unaprediti kvalitet vazduha u okolini škole. Ministarstvo koje vodim će nastaviti da ulaže u zelene projekte, jer time unapređujemo kvalitet života građana - rekla je Vujović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA