Vreme čitanja: oko 1 min.

Gašić i Vesić sastali se sa mađarskim kolegama: Razgovarali o prekograničnom saobraćaju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministri dve zemlje razmatrali su i modalitete granične kontrole na brzoj pruzi, kako bi se spremno dočekao početak rada železničkog saobraćaja na brzoj pruzi Beograd-Budimpešta

  • 0
MUP, Bratislav Gašić. Pinter-24. komitet ministara PCC SEE Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislav Gašić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić sastali su se sa mađarskim ministrom unutrašnjih poslova Šandorom Pinterom i ministrom građevinarstva i saobraćaja Janošem Lazarom na marginama 24. Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi (PCC SEE), saopštio je MUP.

Ministri Gašić i Pinter razgovarali su o mogućnostima ubrzavanja prekograničnog saobraćaja za putnike i teretni saobraćaj na većim, kao i o produžetku radnog vremena pograničnih organa na manjim graničnim prelazima, u cilju što kraćeg zadržavanja putnika i robe.

Ministri Gašić i Pinter osvrnuli su se na nedavni susret krajem oktobra i ponovili spremnost obe strane da se u borbi protiv iregularnih migracija nastavi intenzivna saradnja dve policije.

Ministri unutrašnjih poslova i građevinarstva i saobraćaja dve zemlje razmatrali su i modalitete vršenja granične kontrole na brzoj pruzi, kako bi se spremno dočekao početak rada železničkog saobraćaja na brzoj pruzi Beograd-Budimpešta.

(Telegraf.rs)

Video: Gašić: Učinimo sve da svaki građanin Republike Srbije bude maksimalno bezbedan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA