≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Noemi iz Subotice prevremeno rodila trojke: Bile u bolnici više od mesec dana, sada konačno stigle kući

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bebe su začete u Novom Sadu, a rođene su carskim rezom, prevremeno, u 30. nedelji trudnoće

  • 0

Bračni Ambruš iz Subotice, Noemi (31) i Uroš (29), od 30. avgusta ostvario se u ulozi roditelja i to trojki - dva dečaka i devojčice. Njih je danas posetio gradonačelnik Bakić, prenosi Subotica.com.

Novak, Dunja i Vidak na svet su došli carskim rezom, na Klinici za ginekologiju i akušerstvo "Betanija" u Novom Sadu, a posle nešto više od mesec i po dana boravka na novosadskom Institutu za majku i dete stigle su u Suboticu i svoj dom.

- Bebe su začete u Novom Sadu, a rođene su carskim rezom, prevremeno, u 30. nedelji trudnoće. Sve se, srećom, dobro završilo. Ovo navodim zato što želim da, u ime svoje porodice i lično ime, izrazim zahvalnost lekarima i medicinskom osoblju kako u Novom Sadu tako i u Subotici, na svemu što su učinili da se Noemi i ja ostvarimo kao roditelji i da nam naše bebe budu zdrave - istakao je ponosni tata Uroš.

- Zahvalni smo, takođe, lokalnoj samoupravi i gradonačelniku na ovom lepom gestu, na poseti i poklonima koji su nam u ovom trenutku najpotrebniji - dodao je on.

Majka Noemi je rekla da su bebe velika radost, ali i velika odgovornost, i da njihovo odgajanje zahteva puno neprospavanih noći.

- Bebe su dobro. Lepo napreduju, rastu i nisu zahtevne. Pomalo su nestašne. Odgajanje beba zahteva i mnogo odricanja. Ali, ništa nam nije teško. Presrećni smo. Uz puno ljubavi i pomoć baka, rodbine i prijatelja, mislim da ćemo se snaći. Važno nam je da ja naša kuća konačno puna i da su nam naše tri bebe žive i zdrave - poručila je radosna majka.

Gradonačelnik Bakić je, u ime Grada Subotice i lično ime, bračnom paru Ambruš čestitao prinove, poželeo i njima i njihovoj deci puno zdravlja i sreće u životu i predao im prigodne poklone.

Nakon srdačnog razgovora sa presrećnim roditeljima, gradonačelnik Bakić je izjavio kako Grad Subotica prati pronatalitetnu politiku Vlade Srbije i Pokrajinske vlade i nastoji da unapređuje mere koje se odnose na podršku porodici i deci.

- Lokalna samouprava u skladu sa politikom Republike Srbije, koja je duboko posvećena poboljšanju demografske slike, prati i unapređuje mere pronatalitetne i populacione politike. Preduzimamo sve da se roditelji ohrabre za proširenje porodice, podstaknu da ovde ostanu i da svoju decu podižu u Subotici - zaključio je gradonačelnik Bakić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA