Vreme čitanja: oko 2 min.

Magdalena za samo mesec dana skupila novac da izleči sestru: Pobedila retku bolest, pa upisala medicinu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Magdalena Stanković dobila je nagradu jer je za samo mesec dana skupila novac za lečenje svoje sestre

  • 0
Magdalena i Marija Foto: RTS/printscreen

Sedamnaestogodišnja Magdalena Stanković iz Žitorađe ovogodišnja je dobitnica nagrade Udruženja "Svetislav Milić – mladima od srca", koja se dodeljuje za humanitarni rad. Ona je sa svojim prijateljima za samo mesec dana prikupila 30.000 evra za operaciju u inostranstvu svoje starije sestre Marije, koja boluje od retke bolesti, prenosi RTS.

Marija Stanković sedam godina trpela je bolove i prošla dve operacije, dok joj nije ustanovljena retka bolest. Za operaciju u inostranstvu trebalo je hitno prikupiti 30 hiljada evra. Akciji se, uz organizaciju „Budi human“, pridružila njena sestra Magdalena, koja je za samo mesec dana to i uspela.

"Danas se osećam odlično, bolova nemam. Živim u potpunosti normalan život. Ono što je moja sestra uradila za mene je neprocenjivo - kaže Marija Stanković iz Žitorađe.

- Taj trenutak nikada neću zaboraviti kada je doktor izašao iz sale nasmejan i kada je rekao da je uspelo. Od tada sve emocije su, da kažem navirale iz mene i zaista, to je nemerljiv osećaj! I sve te neprospavane noći i sve to nema cenu za sestrin život - naglašava Magdalena Stanković iz Žitorađe.

Veliku podršku da istraje u svojoj borbi Mariji su pružili mnogi građani Srbije, koji su se odazvali Magdaleninom pozivu za pomoć.

- Prvo smo sve to podelili na našim društvenim mrežama da bi se oglasio što veći broj ljudi - objašnjava Teodora Petrović,učenica III razreda Medicinske škole u Prokuplju.

- Ovo je bilo od velike važnosti, pre svega što imate tu čast da nekom pomognete da mu spasete život - kaže Kristina Bakić, učenica III razreda Medicinske škole u Prokuplju.

Zbog izuzetne hrabrosti, odanosti i nesebične posvećenosti očuvanju života, za inspirisanje nacije i promovisanje uzvišenih vrednosti u društvu Magdalena Stanković ovogodišnja je dobitnica nagrade Udruženja „Svetislav Milić – mladima od srca“. Humanost je njeno životno opredeljenje, pa je, kao i sestra, koja je sada na trećoj godini medicinskog fakulteta, upisala medicinsku školu.

- Želele smo da eto jednog dana, ako ne dođe do toga da može neko njoj da pomogne, da budemo mi te koje će zapravo njoj pomoći - ističe Magdalena Stanković iz Žitorađe.

- Medicinu sam upisala da bih sebi našla lek i u čast svih onih koji su me vodili do dijagnoze - naglašava Marija Stanković iz Žitorađe.

U knjižici i indeksu samo su najbolje ocene. A u životu sada ima vremena za sve. Najviše za trenutke sreće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA