≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Galenika donirala 10.000 evra Institutu za onkologiju Vojvodine: Cilj podizanje svesti o važnosti prevencije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vid podrške u borbi protiv karcinoma dojke

  • 0
Prve isporuke do 10. oktobra Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kompanija Galenika donirala je Institutu za onkologiju Vojvodine (IOV) sredstva u iznosu od 10.000 (deset hiljada) evra u dinarskoj protivvrednosti.

Cilj donacije je podrška naporima ove važne institucije u borbi protiv karcinoma dojke kroz donaciju za unapređenje uslova lečenja pacijenata u okviru Klinike za internističku onkologiju IOV-a.

Tokom oktobra, Galenika je četvrtu godinu zaredom, realizovala društveno-odgovornu kampanju posvećenu podizanju svesti o važnosti prevencije, rane dijagnostike i redovnih samopregleda, istovremeno izdvajajući sredstva od prodaje Pantenol proizvoda, piše Dnevnik.

"Podrška zdravstvenim ustanovama predstavlja jedan od prioriteta u Galenikinoj posvećenosti ljudima i brizi o zdravlju. Ponosni smo da smo i ovog oktobra posvetili posebnu pažnju borbi protiv raka dojke. Galenika već četiri godine, kroz sveobuhvatnu kampanju na nacionalnom nivou, stavlja fokus na važnost ove teme. Zahvalni smo svim građanima koji su podržali akciju, jer zajedno doprinosimo podizanju svesti o važnosti prevencije i redovnih pregleda, kao i poboljšanju uslova dijagnostike i lečenja onkoloških pacijenata", izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor kompanije Galenika.

Brojke govore u prilog važnosti Instituta za onkologiju Vojvodine (IOV) i posvećenosti zaposlenih pacijentima. Institut za onkologiju Vojvodine, koji je član Organizacije evropskih instituta za onkologiju, je visoko specijalizovana zdravstvena, obrazovna i naučno-istraživačka ustanova u kojoj se obavljaju najsloženije specijalizovane, preventivne, dijagnostičke, terapijske i rehabilitacione metode i postupci. Naime, lekari IOV godišnje obave više od 60 hiljada pregleda.

Od ukupno 2.500 operativnih zahvata prošle godine, 800 čine operacije dojki.

"Svaki dan je dan borbe protiv raka dojke i važno je da žene budu odgovorne prema svom zdravlju. Samopregled dojki, lekarski pregledi i druge preventivne mere imaju veliki značaj u borbi protiv raka dojke. Zbog toga, kontinuirani napori koje kompanija Galenika ulaže, podizanjem svesti o ovoj temi, imaju veliki značaj. Ispred Instituta za onkologiju Vojvodine, želim da se zahvalim kompaniji na donaciji. Društveno odgovornim ponašanjem Galenika nam je omogućila nabavku potrebne opreme koja će doprineti još boljem i kvalitetnijem lečenju naših pacijenata", izjavio je direktor Instituta za onkologiju Vojvodine prof. dr Zoran Radovanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA