Vreme čitanja: oko 1 min.

Potvrđena ispravnost vode u Kruševcu: Meštani Ćićevca je koriste samo za sanitarne potrebe

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom dana očekuje se i otklanjanje kvara na magistralnom cevovodu zbog koga su juče bez vode ostali i meštani sela na levoj obali Zapadne Morave koja su priključena na akumulaciju Ćelije

  • 0
Pijaća Voda česma Foto: Shutterstock

Zbog ispiranja vodovodne mreže u Kruševcu, usled kvara koji se u utorak dogodio na magistralnom cevovodu "f 500" kod istočne zaobilaznice u Dedini, u pojedini delovima grada došlo je do zamućenja.

Analize 17 uzoraka vode iz distributivne mreže, koje je obavio Zavod za javno zdravlje u Kruševcu, pokazale su potpunu fizičko-hemijsku ispravnost vode.

Zbog potvrđenog prisustva hlora u uzorcima, prema rečima dr Predraga Pavlovića, direktora ZZJZ u Kruševcu, očekivanja su da i mikrobiološke analize, koje su u procesu rada, pokažu ispravnost, te da je samim tim voda u kruševačkom vodovodu ispravna za piće.

Meštani Ćićevca, koji su nakon jedndnevnog prekida u snabdevanju juče dobili vodu, zbog slabijeg pritiska i povećane mutnoće u mreži, ne trebaju vodu da koriste za piće i pripremanje hrane, već samo za sanitarne potrebe, sve dok se analizama ZZJZ Kruševac ne potvrde tri ispravna uzastopna uzorka.

Tokom dana očekuje se i otklanjanje kvara na magistralnom cevovodu zbog koga su juče bez vode ostali i meštani sela na levoj obali Zapadne Morave koja su priključena na akumulaciju Ćelije.

Do ponovnog uspostavljanja vodosnbdevanja na svim područijima JKP Vodovod Kruševac organizovalo je alternativno snabdevanje stacionarnim i pokretnim cisternama sa vodom za piće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA