Vreme čitanja: oko 1 min.

Granični prelaz Horgoš 2 od naredne sedmice otvoren 24 časa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vest o produženju radnog vremena prelaza Horgoš 2 – Reske objavio je na Fejsbuku dr Balint Pastor, privremeni predsednik SVM-a ističući da je to rezultat njegovih nedavnih razgovora sa Viktorom Orbanom

  • 0
Granični prelaz Horgoš, gužva granica Foto: Tanjug/Siniša Kopunović

Granični prelaz Horgoš 2 – Reske koji se nalazi na magistralnom putu od ponedeljka 20. novembra radiće 24 časa, umesto dosadašnjeg radnog vremena od 7 do 19 časova.

Vest o produženju radnog vremena prelaza Horgoš 2 – Reske objavio je na Fejsbuku dr Balint Pastor, privremeni predsednik SVM-a ističući da je to rezultat njegovih nedavnih razgovora sa Viktorom Orbanom, premijerom Mađarske, Lazarom Janošem, ministrom saobraćaja Mađarske kao i Bratislavom Gašićem, ministrom unuštrašnjih poslova Srbije, prenosi Politika.

Kako je ranije dr Pastor istakao, za produženje radnog vremena prelaza Horgoš 2 – Reske nije potreban novi međudržavni ugovor, već samo usaglašavanje dve policijske uprave.

Njegov predlog je bio da se produži radno vreme prelaza tako što će se otvarati tri sata ranije, odnosno od 4 izjutra, i da je otvoren do 22 časa. Međutim, očigledno je da su dve susedske zemlje pronašle rešenje po kojem će ovaj prelaz raditi 24 časa, što je i inače radno vreme graničnih prelaza Horgoš – Reske na autoputu i Kelebija – Tompa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA