Vreme čitanja: oko 2 min.

Mila, Aleksej i Đorđe su pobedili u najvećoj životnoj bici: Ovako danas izgledaju ove prevremeno rođene trojke

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ceo novembar, a posebno 17. dan ovog meseca, posvećen je prevremeno rođenim bebama

  • 1
Trojke, prevremeno rođene bebe Foto: Privatna arhiva

Trojke, dva brata i sestrica, Aleksej, Đorđe i Mila, rođeni su u 29. nedelji. Danas imaju dve godine i pravi su mali vragolani.

Ceo novembar, a posebno 17. dan ovog meseca, posvećen je prevremeno rođenim bebama.

Prema rečima njihove mame Marije, bilo je tu svega, puno straha, neizvesnosti, ali sad kad su nam najveće muke njihovi nestašluci, nekako je drugačije.

Marijina trudnoća bila je visokorizična.

- Od četvrtog meseca morala sam strogo da mirujem. Što bi se reklo "na mišiće" smo dogurali do 29. nedelje, to je neki početak 7. meseca. Dan uoči današnjeg praznika, 16. novembra 2021. godine, porodila sam se u "Betaniji". Devojčica je imala 1.150, dečaci po 1.240 i 1.460 - navodi Marija za Telegraf.

Ubrzo po rođenju bebe su prebačene na Institut za neonatologiju, to je, kaže Marija, jedno sveto mesto kome duguju zahvalnost za čitav život.

- Tada počinje njihova borba duga 85 dana, gde su bile brojne komplikacije pune neizvesnosti. To je bio najteži period, jer su bile kovid mere, a samim tim ograničene i posete na jednom u dve-tri nedelje. Trudili smo se da im šaljemo pozitivne misli, ljubav i uz molitve dan po dan išlo je sve na bolje - kaže ona.

Kad su izašli nastao je "kolaps".

- Morali smo dobro da se organizujemo, jer smo uglavnom suprug i ja bili sami s njima. Imali smo eksel tabelu, gde smo upisivali dnevne aktivnosti, ko je kad jeo, popio lek, imao stolicu... Tako da morali smo imati neki red i ritam kako bi sve odradili kako treba.

Prva godina njihovog života je bila uglavnom posvećena kontrolama kod raznih lekara specijalista, zbog velikih rizika od prevremenog rođenja.

- To smo nekako sve ispratili i eto na današnji dan kad pogledamo unazad možemo samo reći da sve je vredelo. Jako smo ponosni na njih kako su se kao veliki borci izborili za život - kaže ova mama.

(Telegraf.rs)

Video: Idealan izum za sve roditelje koji imaju trojke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA