≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prve zvanične informacije o stanju putnika nakon sudara vozova kod Odžaka

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mašinovođa je povredio rame

  • 3
Sudar vozova hitna pomoć Foto-ilustracija: Shutterstock, Tanjug/Vladimir Šporčić

"Večeras, u petak, 17. novembra 2023. godine, u 18.47 sati, na delu pruge Odžaci - Ratkovo, došlo je do naleta putničkog voza u zadnji deo teretnog voza. U ovom sudaru vozova nema poginulih. Povređena su četiri putnika, a mašinovođa je povredio rame", navodi se u saopštenju Infrastruktura Železnica Srbije.

I putnički, i teretni voz saobraćali su iz Novog Sada ka Bogojevu, a do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza.

Prema prvim izveštajima sa terena, uzrok ovog vanrednog događaja je ljudski faktor. Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja sprovodi istragu, kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za večerašnji sudar vozova.

Pored Železničke komisije, na mestu sudara su i predstavnici MUP-a Srbije, kao i Hitna pomoć.

Srbijavoz: Petoro povređeno, uzrok ljudski faktor

Večeras u 18.47 časova, na delu pruge Odžaci - Ratkovo, putnički voz naleteo je na zadnji deo teretnog voza. Na sreću, u sudaru nije bilo poginulih. Povređena su četiri putnika, a mašinovođa je povredio rame, saopštio je "Srbijavoz".

I putnički i teretni voz saobraćali su iz Novog Sada ka Bogojevu, a do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza.

Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koju čine ekipe kompanija „Srbijavoz“ i "Infrastrukture železnice Srbije“, odmah su se uputile na mesto nezgode i prema prvim informacijama uzrok nezgode je ljudski faktor.

Istraga je u toku kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za večerašnji sudar.

Osim železničke komisije, na mesto sudara odmah su stigli i predstavnici MUP-a Srbije, kao i Hitna pomoć koja je povređene putnike i mašinovođe u najkraćem roku prevezla u dežurnu zdravstvenu ustanovu u Odžacima u kojima su zbrinuti i gde su dobili neophodnu negu.

„Srbijavoz“ naglašava da je bezbednost putnika i celokupnog železničkog saobraćaja prioritet kompanije, i da će nastaviti da čine sve kako se ovakve i slične nesreće u budućnosti više ne bi događale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćrkidrki

    17. novembar 2023 | 20:58

    Realno ko se vozi vozom u tim pasivnim krajevima?Verovatno je i bilo samo 4 putnika u celom vozu.U timmestima uskoro neće imati nikoga ni na putevima a jamoli u vozu...svi su u Beogradu...

  • SVM

    17. novembar 2023 | 21:34

    Bogu hvala da je tako da nije gore

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA