≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

SAZNAJEMO Raščišćena pruga kod Odžaka nakon nesreće: Ovako izgledaju oštećeni vagoni

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sada sledi detaljan pregled pruge i neophodna sanacija

  • 0

Pruga kod Odžaka, gde je sinoć došlo do sudara dva voza je raščišćena, saznaje Telegraf.rs.

Sada sledi detaljan pregled pruge i neophodna sanacija.

"I putnički, i teretni voz uklonjeni su sa lokacije između Odžaka i Ratkova, gde se sinoć dogodio sudar ove dve kompozicije. Najpre je danas u prepodnevnim satima uklonjen teretni voz. Nakon toga, a posle konsultacija stručni službi i Pomoćnog voza Infrastrukture železnica Srbije, doneta je odluka da se putnički voz sa mesta sudara 'odgura' uz pomoć dizel lokomotive do Odžaka", potvrdio je za Telegraf.rs Nenad Stanisavljević, portparol "Infrastrukture železnice Srbije".

Kako je naveo Stanisavljević, radnici Infrastrukture sada treba da pregledaju prugu i utvrde u kakvom je stanju, da li ima oštećenja i kada će biti osposobljena za saobraćaj.

Sudar vozova Odžaci Foto: Telegraf.rs

Podsetimo, do nesreće je došlo u petak oko 18.30 časova, na potezu Novi Sad - Odžaci - Bogojevo.

Kako je ranije saopšteno, prilikom saobraćaja voza broj 25412 prevoznika Srbijavoz, između službenih mesta Ratkovo - Odžaci, došlo je do naleta voza 25412 koji saobraća na relaciji Novi Sad - Subotica na kraj međunarodnog teretnog voza broj 49028. Ovom prilikom povređeno je više osoba, od kojih je pet zadržano na bolničkom lečenju.

Infrastruktura železnice Srbije saopštila je ranije danas da je tokom istražnog postupka zaposleni tog preduzeća J. M. na poslovima otpravnika vozova u stanici Ratkovo usmeno priznao propust u radu koji je izazvao nastanak železničke nesreće kod Odžaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA