Vreme čitanja: oko 2 min.

Zoran u 9. deceniji pešači i po nekoliko kilometara: Vrsni je šahista, a jedno nikada neće priznati

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj veoma aktivni leskovački penzioner dnevno pređe i po nekoliko kilometara

  • 2
Zoran Antić Foto: Telegraf/T.S.

Leskovčanin Zoran Antić tokom februara ove godine napunio je 83 godine života, i uveliko gazi 84, ali svojom okretnošću i znanjem bolji je sportista amater od mnogo mlađih takmičara od sebe.

Večito zaljubljen u šah i brzo hodanje ovaj poznati Leskovčanin pleni povećom pažnjom svojom pojavom na leskovačkim ulicama i brojnim turnirima i takmičenjima pripadnika trećeg doba.

Počev od sredine 1954. godine pa sve do kraja 1988. godine Zoran Antić VKV-majstor automehanike i vulkanizer radno provodi vreme leskovačkom ATP "Jugekspres". Pored njegovih ruku vrhunskog majstora i kasnije šefa kontrole kvaliteta prošlo je bezbroj putničkih vozila, autobusa i kamiona.

Ovaj veoma aktivni leskovački penzioner dnevno pređe i po nekoliko kilometara. Sa sobom u mobilnom telefonu ponese ugrađenu aplikaciju koja ga podseća koliko brzo da se kreće i kada da zastane. Informatički veoma pismen igra šah na kompjuteru ali mnogo mu je draže kada sedne preko puta mlađeg šahiste sa namerom da i dalje nešto nauči u ovoj drevnoj igri.

Zoran Antić Foto: Telegraf/T.S.

- Dešava se da često pobeđujem takmičare sa visokim kategorijama u šahu. Znate ja nikada nisam jurio kategorije, šah sam igrao i dalje igram za svoju dušu - priča nam vremešni Zoran Antić.

On je vaoma aktivan i u politici grada i aktivni je član leskovačkog Udruženja penzionera. Voli da planinari i boravi pored reke. Bio je pojedinačni i ekipni pobednik svojevremenih šahovskih turnira u Splitu, Zagrebu, Ljubljani i Skoplju u okviru tada značajnih Radničkih sportskih igara SFRJ.

Na šahovskom turniru u Novom Vilondovskom ostao je zapaćen kao takmičar koji je na brzopoteznom turniru najbrže matirao svog protivnika. Nastupao je svojevremeno i za ŠK “Električar“, gde je zabeležio solidne rezultate. Obišao je značajne turističke destinacije u zemlji inostranstvu.

Bio je rado viđen krajem ovog leta u grčkom odmaralištu Hanioti, vođa puta poštovalaca grčko-srpskog prijateljstva.

- Volim da putujem i da se družim, ne prizanjem starost niti godine koje neumitno prolaze u nepovrat... -priča nam uz osmeh sportski veteran i doajen srpskog šaha.

(Telegraf.rs/T. Stevanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA