Vreme čitanja: oko 1 min.

Đaci u Srbiji uče o zaštiti potrošača: Ovo će biti teme koje će obrađivati, program se već realizuje onlajn

Vreme čitanja: oko 1 min.

Realizacija ovog programa već je započela na platformi za onlajn učenje

  • 0
Deca, đaci, škola, dnevnik Foto: Shutterstock, Printskrin: Youtube/RTV Yu Eco

Ministarstvo prosvete i ministarstvo trgovine potpisali su Protokol o međusobnoj saradnji u oblasti edukacije učenika osnovnih i srednjih škola o zaštiti potrošača.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović ocenila je da marketing ima veliki uticaj na potrošače, posebno na decu, pa je zato neophodno da se podigne njihova svest o potrošačkim pravima i obavezama, prenosi Dnevnik.

Kako je rekla, upoznavanje učenika sa ovim temama sprovodiće se kroz dobro osmišljene aktivnosti, na osnovu štampanih, audio i video materijala.

- Različite teme iz domena zaštite potrošača realizovaće se počev od tekuće školske godine, a kasnije i u kontinuitetu u svim osnovnim i srednjim školama kroz predavanja nastavni­ka, razrednih starešina, stručnih saradnika, ali i gostujućih predavača iz različitih institucija i strukovnih udruženja - navela je ministarka Slavica Đukić Dejanović.

Kako je rekla, realizacija ovog programa već je započela na platformi za onlajn učenje i mogu joj pristupiti svi zainteresovani nastavnici osnovnih i srednjih škola.

A neke od tema koje će obrađivati su i uvod u zaštitu potrošača, garancija i prigovor, zaštita potrošača u oblasti pružanja usluga, turističko putovanje i prava putnika...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA