Vreme čitanja: oko 1 min.

Još 9 dana za studente da napišu 500 karaktera i osvoje bickl, mobilni telefon ili besplatne ulaznice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvo mesto je bicikl i besplatna članarina u Gradskoj biblioteci

  • 0
studenti fakultet školarci laptop Foto: Shutterstock

Ostalo je još 9 dana do završetka literarnog nagradnog konkursa "Srce mog grada" Studentskog centra "Novi Sad". Studenti koji žive u studentskim domovima, mogu da osvoje vredne nagrade, ako na imejl studentskicentarnovisad@gmail.com do 30. novembra pošalju tekst do 500 karaktera kojim će opisati svoj omiljeni deo Novog Sada.

Prvo mesto je bicikl i besplatna članarina u Gradskoj biblioteci grada Novog Sada.

Drugoplasirani rad osvaja mobilni telefon i propusnicu za ulazak na bazene JP SPC „Vojovodina“, a trećeplasirani blu-tut slušalice i besplatne ulaznice za sve programe Pozorišta mladih i besplatne ulaznica za programe Studentskog kulturnog centra Novi Sad. Sva tri nagrađena rada dobijaju besplatnu ishranu u studentskom restoranu.

Konkurs je drugu godinu zaredom raspisan povodom 8. septembra Međunarodnog dana pismenosti, u saradnji sa Gradskom bibliotekom, JP SPC "Vojvodina", Pozorištem mladih i Studentskim kulturnim centrom.

- Propozicije konkursa prilagođene su savremenim vidovima komunikacije koji diktiraju društvene mreže, gde su najbolje rejtingovane objave do 500 karaktera. S druge strane, broj karaktera nije merilo kvaliteta. "Sumatra" Miloša Crnjanskog, čiji je nacrt nastao u jednom novosadskom hotelu i koja predstavlja prekretnicu u srpskoj poeziji, ima samo 456 karaktera. Naravno, ne mogu svi biti Crnjanski. I to ne očekujemo. Konkurs nudi velike mogućnosti za sve kreativne studente, sklone pisanju i predstavlja aktivnost koja je usmerena na produbljivanje veze između Novog Sada i studentske populacije, koja živi u studentskim domovima - kaže Steva Lazarević, pomoćnik direktora Studentskog centra "Novi Sad" i član žirija.

Konkurs traje do 30. novembra. Radove će ocenjivati žiri koji će činiti predstavnici Studentskog centra "Novi Sad", Studentskog kulturnog centa,

Gradske bibliotetke, SPENS-a i Pozorišta mladih. Rezultati će biti objavljeni 15. decembra.

Prvi konkurs "Srce mog grada" održan je prošle godine. Ukupno je stiglo 170 studentskih radova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA