Vreme čitanja: oko 2 min.

Svi se klanjaju potezu osmogodišnjaka iz Jagodine: Ovako su obradovali druga nakon operacije u Beogradu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tadijina učiteljica Violeta Jovičić istakla je da je odlazak u posetu malenom Tadiji bila roditeljska inicijativa, a da su to deca sa oduševljenjem prihvatila

  • 3
Đaci OŠ "Rada Miljković", Jaqgodina Foto: Infocentrala Portal

Učenici drugog razreda OŠ "Rada Miljković" u Jagodini zajedno sa svojom učiteljicom obišli su svog drugara Tadiju koji je operisan u Beogradu i ulepšali mu dane oporavka koji su pored njim, a za Telegraf.rs učiteljica Violeta otkrila je kako su reagovali đaci nakon ove posete.

Tadijina učiteljica Violeta Jovičić istakla je da je odlazak u posetu malenom Tadiji bila roditeljska inicijativa, a da su to deca sa oduševljenjem prihvatila.

- Roditeljska inicijativa je bila da se sve to organizuje i odradi, a ja sam to, naravno, učiteljski propratila. Odziv je bio jako dobar i poseta je pozitivno uticala na decu. Par dana posle toga bili su baš pod utiskom, radovali su se i osećali se lepo što su obišli druga - kaže Violeta.

Deca iz ovog odeljenja su, kako kaže učiteljica, već od kuće došla sa dobro formiranim stavovima što je posle lako razvijati i nadograditi.

- To je ono što bi mi trebali kod dece da negujemo i na čemu insistiramo i radimo. Da razvijaju empatiju, drugarstvo, solidarnost i sve onoga što nam očigledno manjka, tako da na tome mora da se radi i radi se. Ovo je generacija koja to lepo prihvata, gde su i od kuće deca došla sa dobro formiranim stavovima koje treba da imaju. Empatični su, osećaju drugo dete, fino se druže, a inače je ovo odeljenje dosta mirno i nemamo uopšte sukoba. Oni su po prirodi takvi, takvi su došli i onda je to lako kasnije da razvijate i nadogradite kad imate odziv na zavidnom nivou i od strane roditelja i od strane dece - kaže učiteljica.

Puno utisaka, kako kaže učiteljica Violeta, izviralo je iz osmogodišnjaka nakon posete svom školskom drugu kojeg i dalje isčekuju da se vrati u klupu, a prilikom odlaska kod njega odneli su mu čestitke koje su sami napravili.

- Tadija je bolovao jedan izvesan period i još uvek nije u školi jer je oporavak u toku. Deci naravno da nedostaje, a kada smo krenuli kod njega napravili su mu i čestitke. Par dana iza toga samo su o tome pričali. Dete mi spontano priđe i kaze "učiteljice mnogo mi je bilo lepo juče, drago mi je što sam video Tadiju". Prilaze mi i iznose utiske o tome. Ovo je pokazalo da smo na dobrom putu - kaže ponosna učiteljica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mima

    23. novembar 2023 | 08:05

    Bravo decice naša budućnost naša, volite se čuvajte jedni druge da mir i ljubav krene, da nestane rata i mržnje, to samo vi možete ,,,

  • Nekatamo

    23. novembar 2023 | 08:05

    Ništa čudno, Tako se razvija drugarstvo

  • Mile

    23. novembar 2023 | 10:48

    Zajedno smo jači

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA