≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zlatibor okovan snegom! Ovako izgleda prvi beli pokrivač ove godine, ne vidi se prst pred okom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Većina mesta u Zapadnoj Srbiji osvanula je pod snegom

  • 2

Većina planinskih predela u Srbiji već je zavejana, a Zlatibor je takođe jedno od mesta koje je osvanulo pod snegom. Kako se vidi na snimku, sneg i dalje pada, skoro svaki centimetar planine je zavejan.

Kako smo već pisali, sneg je pao u većini delova Zapadne Srbije, a putari već imaju pune ruke posla. Tokom noći ponovo su obeleli vrhovi Zlatara i Jabuke, a snežni pokrivač je debljine oko 5 centimetara. Sneg se na nekim deonicama u planinskim prevojima zadržao i na kolovozu.

Pet do deset centimetara snega palo je u Užicu i Ivanjici. Sneg je pao i u Sjenici, a kako je najavljeno, na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije kiša koja ovoh jutra pada uveče će kratkotrajno preći u sneg. Napadalo je i na Zlataru i u Novoj Varoši.

Snega najviše ima u selu Božetići, Jasenovu, Kosatici i Jabuci kod Prijepolja.

U subotu će biti oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Tokom dana kiša će i u nižim predelima zapadne, južne i jugoistočne Srbije preći u sneg, tokom večeri i u centralnim predelima, dok će istovremeno kiša u Vojvodini prestati.

(Telegraf.rs/B.I.)

Video: Zabelela se Srbija: Ivanjica prekrivana belim pokrivačem, bez problema na putevima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA