≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić obilazi radove na rekonstrukciji državnog puta Zlatibor - Borova Glava

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedna od najfrekventnijih deonica u Zapadnoj Srbiji

  • 0
Goran Vesić, Subotica Printskrin: YouTube/Goran Vesic

Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obilazi radove na rekonstrukciji državnog puta Zlatibor - Borova Glava, u dužini od 14,7 kilometara.

- Sredjujemo jednu od najfrekventnijih deonica u Zapadnoj Srbiji, koja prihvata najveći deo saobraćaja ka Crnoj Gori, Novoj Varoši, Prijepolju i Priboju - napisao je ministar na svom Fejsbuk profilu.

Obilazak Pribojske banje 

- Nalazim se u Pribojskoj Banji, turističkom mestu koje je, nakon dužeg vremena, konačno dobilo odgovarajući put. Time je ispunjeno obećanje predsednika Aleksandra Vučića koje je dao meštanima ovog kraja. Sada Pribojska Banja, a i sva sela na potezu od Kokinog Broda imaju novu šansu za razvoj, a naročito u oblasti turizma. I to je tako! - istakao je Vesić.

Vesić obilazi manastir Mileševa

Ministar Vesić obilazi manastir Mileševa, zadužbinu kralja Stefana Vladislava, sina kralja Stefana Prvovenčanog, iz 1219. godine.

"U Mileševi je 1377. godine krunisan Stefan Tvrtko Kotromanić za kralja Bosne i Srbije, dok je Stefan Vukčić Kosača, čija se u to vreme država prostirala sve do Mileševe, 1448. godine uzeo titulu „Hercega Svetog Save", po čemu je Hercegovina dobila ime.

Mileševske freske spadaju u red monumentalnog slikarstva srpskog srednjeg veka. Posebno su važni portreti prvih Nemanjića rađeni još za vreme njihovog života, a najpoznatija freska je Beli Anđeo, koja se smatra jednim od najvećih dometa evropskog slikarstva srednjeg veka", stoji na Vesićevom Jutjub nalogu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA