• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

NOVI NAMEŠTAJ ZA DOM ZDRAVLJA ZVEZDARA: Fondacija Mozzart nastavlja da asistira zdravstvenom sistemu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Donirani inkubatori, sanitetsko vozilo, sistem za transplantaciju kože, oprema za onkološke pacijente...

  • 0
Fondacija Mozzart

Foto: Promo

Na adrese zdravstvenih ustanova, od severa do juga naše zemlje, stigla je brojna medicinska oprema kako bi lekari neometano zbrinjavali pacijente. Inkubatori, sanitetsko vozilo, sistem za transplantaciju kože, ginekološka stolica, računarska oprema, EKG i ultrazvučni aparati samo su deo donacija koje Fondacija Mozzart od početka godine upućuje različitim ustanovama okviru velike akcije pomoći zdravstvenom sistemu Srbije.

Donacija su stigle i na adrese Doma zdravlja u Mladenovcu, Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj i Specijalne bolnice za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Beogradu, gde se leče mališani iz cele Srbije. Olakšani uslovi za rad biće i lekarima u Domu zdravlja "Zvezdara" u ambulantama "Veliki Mokri Lug", "Severac", "Staro Mirijevo" i "Dalmatinska", gde je stigao novi nameštaj za ordinacije i čekaonice.

Fondacija Mozzart

Foto: Promo

-Veliko hvala Fondaciji Mozzart na velikodušnoj donaciji kojom je doprinela poboljšanju kvaliteta uslova za rad zaposlenih u našoj ustanovi, kao i kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga svim građanima Zvezdare. Čast nam je što smo prepoznati kao ustanova sa kojom žele da sarađuju društveno odgovorne kompanije i organizacije kao što je Fondacija Mozzart. Zajedno možemo mnogo i nadamo se da je ovo početak jedne lepe saradnje - istakla je dr Aleksandra Ružičić, spec. pedijatrije i v. d. direktora DZ "Zvezdara".

Na dugogodišnju saradnju Fondacije Mozzart i Opštine Zvezdara podsetio je i predsednik ove lokalne samouprave Vladan Jeremić i istakao zahvalnost na brojnim donacijama koje je Fondacija Mozzart uputila za KBC "Zvezdara" kao i Dečjoj klinici "Olga Dedijer".

Fondacija Mozzart

Foto: Promo

PODRŠKA ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA ŠIROM ZEMLJE

Vodeći računa da nijedan region naše zemlje ne bude zapostavljen, Fondacija Mozzart pomoć šalje tamo gde je najpotrebnija. Univerzitetski klinički centar u Nišu dobio je stolicu za izvođenje stereotaksične biopsije, a u Onkološkom dispanzeru u Čačku koristi se ginekološka stolica poslednje generacije, umesto prethodne, stare više od pola veka. Dom zdravlja Savski venac dobio je savremeni ultrazvučni aparat za snimanje kukova kod beba, a oprema za brigu o novim životima stigla je i Odeljenju neonatologije Opšte bolnice u Subotici.

Fondacija Mozzart

Foto: Promo

Mališani sa teškim opekotinama na Institutu za majku i dete leče se mnogo efikasnije zahvaljujući revolucionarnom sistemu za transplantaciju kože, kakav do sada nije postojao u našoj zemlji. Univerzitetski klinički centar u Kragujevcu opremljen je računarima, a Studentska poliklinika u Beogradu bogatija je za novi EKG uređaj. Prevremeno rođene bebe u Paraćinu i Prokuplju zbrinjavaju se u najsavremenijim inkubatorima, a isti takav uređaj stigao je i u jedino seosko porodilište u Evropi koje se nalazi u Pasjanu nadomak Gnjilana.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA