Vreme čitanja: oko 1 min.

Spasili ga klanice, a sad mu traže dom: Konj Bećar ima 30 godina i traži porodicu čiji će član da postane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naime, Ana Talović je devojka koja je videla da je Bećar trebalo da završi u klanici, te je odmah organizovala njegov otkup

  • 3

Azil za konje "Staro brdo" u Lapovu jedino je mesto u Srbiji gde mogu da budu zbrinuti konji koje ergele više ne žele. Tu spas pronalaze oni konji koji bi vrlo verovatno završili u nekoj od klanica.

Upravo je to bio slučaj sa konjem Bećarom koji ima 30 godina.

Naime, Ana Talović je devojka koja je videla da je Bećar trebalo da završi u klanici, te je odmah organizovala njegov otkup.

Novac je skoro skupljen, ali ostaju i troškovi veterinarskog pregleda i transporta. I ono još bitnije - potreban je novi dom za Bećara i to što pre.

"Ukoliko želite da pružite dom za zauvek ovom 30-ogodišnjem kastratu iz Čačka, da vam bude ljubimac i novi član porodice, javite se porukom Ani (ne nama) i napišite kakve uslove i iskustva sa konjima imate i imate li veterinara i orezivača. Transport obezbeđen, kao i veterinarski pregled pre udomljenja. Važno: Bećar nije za jahanje niti bilo kakav rad. Obavezno potpisivanje ugovora o udomljenju. Za sve dalje informacije ili pomoć javite se direktno Ani Talović", napisali su iz Azila "Staro brdo".

(Telegraf.rs)

Video: Hrabar podvig Nišlija na Suvoj planini: Ždrebe je upalo u živo blato

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србија до Токија Русија до милвокија

    24. novembar 2023 | 08:23

    Коњ да постане члан породице?

  • Dona

    24. novembar 2023 | 13:00

    Bolje da je dat u klanicu,sa 30 godina je već star i možeš očekivati samo uginuće koje je prilično nehumano i prema konju i prema porodici koja ga usvoji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA